СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Изпускателната система се състои от няколко компонента, които, въпреки че са отделни, са свързани помежду си. Това означава, че работата на цялата система може да бъде нарушена от повреда, настъпила само в една от частите й.

Ако се окаже, че проблемът се корени в задната тръба на ауспуха на вашия автомобил, най-вероятното, което ще се наложи да бъде направено, е тя да бъде сменена. В някои случаи се прибягва и до заваряване на тръбата. Това също е решение, което струва значително по-малко. Ако се спрете на този вариант обаче, трябва да бъдете наясно, че това е само временно решение. Заварената тръба ще издържи много по-малко време в сравнение с подменената нова задна тръба за ауспух.

Кога се налага демонтаж и монтаж на задна тръба на ауспух?

 

Не винаги наличният проблем в изпускателната система на колата е в гърнето. Той може да се корени другаде. Може да бъде например в тръбата към ауспуха или в тази, която излиза от него.

Такъв тип повреди се получават най-често при неправилно паркиране назад. Може задната тръба на ауспуха да пострада, ако паркирането се осъществява в близост до висок бордюр или до някакво препятствие, в което може да се удари или закачи.

Какво включва смяната на задна тръба за ауспух?

 

За да разберете къде точно се корени проблемът в изпускателната система на автомобила ви, най-добре е да потърсите съдействието на квалифицирани майстори. Ако се окаже, че повредата е в задната тръба на ауспуха, професионалистите ще установят това с лекота и ще ви предложат смяната на повредената тръба. Ето как би изглеждала процедурата по смяна на задна тръба за ауспух.

Услугата ще стартира с оглед и със срязване на старата тръба, която вече е повредена и ненужна за автомобила ви. Следва огъването на новата тръба, което е специфична и прецизна работа. От това зависи работата на новата тръба. След като е огъната по подходящия начин, тя вече може да бъде монтирана.

В денонощен автосервиз Петков – гр. София предлагаме всякакви ремонти по автомобила ви, в това число – и по изпускателната система. Ако колата ви се нуждае от смяна на задната тръба на ауспух, ние предлагаме и тази услуга.

Сервизни Услуги
СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата монтаж и демонтаж на ауспух (гърне)?

СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата смяната на заден ауспух?

СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ
ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР

Каква е функцията на резонаторното гърне?

ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР
ОГЪВАНЕ НА ТРЪБИ

Защо се налага огъването на тръби на изпускателната система?

Огъването на тръбите е една от най-специализираните процедури при ремонта на ауспусите. Това действие може да се извърши само от специализиран персонал и за целта е необходима специализирана машина. В автосервиз Петков разполагаме с всичко нужно за извършването на тази процедура. В случай, че огъването на тръбата бъде извършено неправилно, ще се промени геометрията, а в същото време и динамиката на изпускателната система, а това може да доведе до проблеми. За улеснение при изчисленията, огъването на тръби се изчислява като стойност към цената на тръба на метър, която е монтирана на генерацията на колата. Роля на ауспуха Ауспусите представляват един от основните елементи от изпускателната система на колата. В тяхно отсъствие нито един модел, колкото и да е модерен автомобил, няма как да функционира напълно нормално. Ауспухът има следните функциите, които му е възложено да изпълняват, са следните: – те осезаемо намаляват шума от работата на двигателя – преобразуват изгорелите газове в такива, които не са чак толкова вредни за околната среда при тяхното изхвърляне през изпускателните тръби. Понякога обаче игнорираме тяхното значение и не им обръщаме полагаемото внимание. Възможно е дори до толкова да не им обърнем внимание, че в даден момент някое от тях да падне от колата по пътя, по време на движение. Важността на процедурата Тази процедура е изключително важна и в никакъв случай не бива да бъде подценявана. Важно е тръбата да бъде огъната правилно. Ако това не бъде направено, както трябва, това крие доста рискове за начина, по който работи изпускателната система. Възможно е и да се стигне дори до сериозни повреди, които да струват много пори. Защо да изберете автосервиз Петков Изпускателната система е една от съществените за автомобила. Ако някой от компонентите й бъде повреден, тя цялата вече е застрашена. Във всеки един момент може да започне да функционира неправилно. Огъването на тръбите е много важно при ремонта и монтирането на ауспуси. В денонощен сервиз Петков, гр. София, предлагаме всякакви ремонтни дейности за автомобила ви, в това число и на изпускателната система. Ако имате нужда от ремонт на ауспух, заповядайте при нас. Ние ще го отстраним и ще огънем тръбата по правилния начин.
СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА

Кога се прави демонтаж и монтаж на двуцевка /колекторна тръба/?

СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА
ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

Какви видове заварки предлага Сервиз Петков?

ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Какво включва смяната на средна тръба за ауспух ?

СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ

Меката връзка свързва изпускателния колектор с изпускателната система на автомобила.

СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ
ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР

Кога е необходима смяна на колектор на ауспухова система?

ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР
РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

С какво започва ремонтът на ауспуховата система и защо се налага?

РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София