ЛЕТИ ДЖАНТИ ОТ СЕРВИЗ ПЕТКОВ

ЛЕТИ ДЖАНТИ ОТ СЕРВИЗ ПЕТКОВ

В денонощен сервиз Петков се предлага огромно разнообразие от размери и марки на лети джанти, като ще откриете подходящи за всички видове автомобили. За да получите повече информация, трябва да посочите марка автомобил, какъв е желаният размер и търсения стил. За запитвания и консултации може да ни откриете на телефон 088 6816 546 или директно на място, в сервиза.

При автомобилите най-общо се използват следните основни видове джанти: дискови и спицови. Дисковите се изработват от валцована и щампована ламарина (или обобщено – от нисковъглеродни стомани). Обикновено такива се използват при традиционните автомобили. Спицовите джанти обикновено се използват при старите състезателни коли.

Изработване на компонентите

 

Спицовите компоненти се изработват от специална стоманена тел, която трябва да е с диаметър между 3 и 6 мм. Средно ъгълът на подгъване е между 70 и 90, само че може да е и с по-малка стойност. От единия край на спицата съществува с резба и чрез нипел се прикрепва към каплата.

Колелото има главина, която се изработва или от алуминиева сплав, или по-рядко от стомана. Летите джанти се изработват от леки, т.нар. лети сплави, които могат да са алуминиеви, титаниеви, магнезиеви и т.н. Те имат огромен брой предимства. Дават възможност за изработването на спици с различна бройка. Така се подсигуряват повече пространство между спиците, а това подобрява с доста охлаждането на спирачните дискове. Също така спиците е допустимо да се изработя с редуцирано или с постоянно сечение.

Една лета джанта е с много по-малка маса в сравнение със стоманената. Тя може да е по-лека с 10 до 45%. Коефициентът на топлоотвеждане за летите джанти може да е с до 30 % по-голям. Има конструкции за лети джанти със спици, които са оформени с лопатки. Те помагат за охлаждане на спирачните дискове с по около 5%. Обикновено летите джанти дават възможност за монтиране на безкамерни гуми. Това също опростява конструкцията и намалява масата му.

Летите джанти могат да бъдат с различни диаметри. Размерите на колелата определят облика на колата.

Ако сте решили да тунинговате автомобила си с лети джанти, заповядайте в денонощен автосервиз Петков. Тук разполагаме с богат избор и ще можете да се спрете на най-подходящите според вашия вкус.