ПОЧИСТВАНЕ НА КАТАЛИЗАТОР

ПОЧИСТВАНЕ НА КАТАЛИЗАТОР

Всички знаем, че без двигател автомобилът ще представлява просто оформено желязо. Това е причината да влагаме особени усилия в това да го поддържаме в изправност. Добрата му работа е свързана с изправността на множество елементи.

Също като изправността на филтъра, така и тази на катализатора е от много голяма важност за правилното функциониране на двигателя.

Ако използвате некачествено гориво за автомобила си, с времето катализаторът се запушва. Това пък от своя страна намалява мощността на двигателя и така се увеличава значително потреблението на гориво.

Как да решите този проблем?

 

Разбира се, всеки проблем си има и неговото решение. Всъщност има два основни начина да разрешите този проблем. Единият вариант е да премахнете катализатора, а вторият вариант е да го замените с резонатор. Като част от втория вариант приемаме и възможното решение да поставите нов катализатор. Предварително обаче трябва да знаете, че първият вариант е незаконен, а вторият от тях е твърде скъп. Високата цена на катализатора идва от материалите, с които е покрит. Покритието му е с благородни цветни метали.

Хубавото е, че има и трети, така да кажем – компромисен вариант. Той представлява машинно почистване на катализатора.

Каква е процедурата?

Процедурата по машинно почистване се извършва в автосервиз. В денонощен сервиз Петков предлагаме тази услуга. Започва се с това, че катализаторът се демонтира от автомобила и следва да бъде поставен в машината за почистване. Използват се няколко специални препарата, с помощта на които се премахват всички наслоявания и саждите, натрупали се по тънките керамични канали на катализатора. Процедурата е специфична, но благодарение на това, че разполагаме с всичко необходимо за извършването й, тя отнема не повече от около три часа.

След процедурата катализаторът разполага със същата пропускливост, с каквато и катализаторът на нов автомобил. Разликата, която има между почистен и непочистен катализатор е толкова сериозна, че е видима дори и с просто око.

Ако има какъвто и да било проблем с катализатора на автомобила ви, заповядайте в денонощен сервиз Петков – град София. Тук ще установим дълбочината на проблема и ще го отстраним. Ако катализаторът ви може да заработи отново като нов само с почистване, ще го направим за вас.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София