ПОЧИСТВАНЕ НА ДПФ ФИЛТЪР

ПОЧИСТВАНЕ НА ДПФ ФИЛТЪР

Най-същественото в автомобила, което прави впечатление, ако не работи добре, е двигателят. Затова е добре максимално да го предпазваме и да се стараем да удължим живота на двигателя на автомобила.

Как да предпазваме живота на двигателя

Ако почиствате своите ДПФ филтри, това значително би удължило живота на двигателя и същевременно би намалило разходите за гориво.

От изключително голямо значение за правилната работа на всеки един дизелов двигател е и състоянието на филтъра, отговарящ за твърди частици. Като последица от използване на различно некачествено гориво, особено ако това се случва периодично, различните системи DPF и FAP, отговарящи за почистването на твърди частици постепенно се запушват. Това от своя страна намалява цялостната мощност на двигателя и по този начин увеличава количеството използвано гориво.

Как да разрешите проблема със запушените системи?

Съществуват няколко различни начина да се справите с проблема. Първият от тях е чрез премахване на FAP или DPF филтъра. Тогава е възможно да го замените с резонатор. Тази процедура обаче е незаконна и освен това – доста опасна. От КАТ наказват за премахване на този филтър с доста високи глоби. Още повече, че след физическото отстраняване на филтъра, е нужна софтуерна пренастройка на двигателния компютър.

Вторият вариант, който е и по-добър, е филтърът да бъде подменен с нов. Това обаче е доста скъпо заради използваните материали – по-конкретно – благородни материали за покритие.о

Оптималният, най-препоръчителен вариант е машинно почистване на FAP или DPF филтъра. Тази процедура се извършва на приемлива цена, а след нея катализаторът започва да работи като нов. В денонощен автосервиз Петков – гр. София, можем да я извършим професионално и качествено.

Какво точно представлява процедурата?

Филтърът, отговарящ за твърдите частици, не трябва да бъде демонтиран от двигателя на автомобила ви. Използваме машина за впръскване на различни специални препарати, с които се премахват всички наслоявания и сажди от тънките керамични канали на филтъра. Тази процедура отнема не повече от около три часа.

След извършването на тази процедура обработеният ДПФ филтър вече ще има същата пропускливост, както и филтърът на нов автомобил. Заповядайте в денонощен сервиз Петков, за да отстраним проблемите по автомобила ви.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София