Смяна гривна ABS

Смяна гривна ABS

Има сензори за ABS, които са монтирани на всяко едно колело. Те мерят скоростта на въртене на колелата. Имат и функцията да прехвърлят съответните данни към блока за управление на ABS. В случай, че бъдат установени различия, активира се ABS системата. Понякога възникват повреди в ABS сензора, които може да бъдат причинени от механична повреда или пък от неизправност на блока за управление. Може да се индикира повреда посредством визуализиране на предупредителна лампа „ABS“, както и от неправилна работа на системата по време на спиране.

Съвети по отношение на ABS гривната

Ако ABS сензорът функционира неправилно, това може да е причинено от повреди и замърсявания от пясък, сол или кал. Неправилното функциониране на ABS сензорът е възможно да бъде причинено и от шофирането с гуми, които са с по-малък размер, с разбит лагер или даже с по-ниско налягане в гумата. Никой от тези проблеми не е маловажен, така че не го подценявайте, когато се появи, за да не повреди и на по-скъпи части на автомобила.

Посетете сервиз Петков, възможно най-скоро след визуализирането на предупредителната ABS лампа. Не бива да забравяте, че системата отговаря за сигурността на вас и останалите пътници в автомобила.

Обхват на услугата

Услугата започва с демонтаж на гумите. Налага се да се демонтират и определени части от спирачната система и от окачването. Извършва се демонтиране на главината на колелото, върху която е монтиран повреденият сензор. Откача се електрическият кабел. Извършва се подмяна на повредения ABS сензор, а това става паралелно с главината на колелото. Премахва се и записаната грешка от компютъра. Цялата процедура завършва с пътна проба на автомобила. Това е начинът да се провери функционира ли коректно системата.

Защо да изберете денонощен сервиз Петков за смяна гривна ABS?

Ако се налага да се направи смяна на гривна АБС на вашия автомобил, заповядайте в денонощен сервиз Петков, където предлагаме извършването на тази услуга. Не се колебайте да ни изберете, защото, ако се обърнете към нас, крайният резултат със сигурност ще ви донесе удовлетворение.

Извършваме диагностика и всякакви ремонтни дейности по автомобилите, така че, какъвто и да е вашият проблем, доверете се на сервиз Петков.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София