Шлайфане на глави и блокове

Шлайфане на глави и блокове

Коляновият вал подлежи на шлайфане. То се извършва на нужния размер според неговата степен на износване. Също така отговорно и грижливо се проверява за пукнатини и за степента на твърдост.

Разстъргване на цилиндров блок 

Времето минава и постепенно настъпва сериозно износване в начина на работа на буталото. Прескача се границата на допустимото износване и ефективността значително намалява. В такива случаи е необходимо компетентното разстъргване на блока. Ще се наложи и поставянето на нови ризи.

Хонинговане на цилиндрите 

Цилиндрите първо фино се разстъргват, а след това се хонинговат с голяма точност и прецизност от 1/100 мм за истинско качество на високо ниво. Повърхността се хонингова от специалистите в нашия сервиз. Благодарение на точността след това главите и блоковете функционират превъзходно. Изглаждат се жлебовете от разстъргването и така се удължава времето за износването на двигателя.

Възстановяване на леглата на клапаните 

Леглата на клапаните са от висококачествените пръстени, които са направени от центрофугиран чугун, от стомана или от наслоен метал. Те се обработват чрез въртящо приспособление и с помощта на резец за твърди сплави. Това е начинът да се постигне нужната дълбочина на леглото. Също така се проверява каква точно е херметичността на различните отделни клапани.

Челно шлайфане на цилиндровата глава 

Прави се изключително точна проверка на цилиндровата глава. Следи се за допустими отклонения, като това се прави с помощта на изключително тънък линеал и чрез реглажни пластини. Такава обработка се прави в µm обхват. Цилиндровата глава винаги трябва да бъде с чиста и напълно гладка повърхност.

Биели 

Трябва винаги биелите да бъдат монтирани грижливо и под ъгъл. Ако има по-голяма хлабина,тогава буталата може да се накланят и да се стигне до износване от най-различни страни в обхвата на горивната камера или пък в този на горната мъртва точка на буталото. Това нещо може да се избегне, като за целта е необходимо при поставянето на новите биелни втулки да се пресоват и да бъдат набити с точния диаметър и с подходящия ъгъл.

Заповядайте в денонощен сервиз Петков, където предлагаме качествено и професионално шлайфане на глави и на блокове. Монтьорите ни са на ваше разположение по всяко време от денонощието.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София