Смяна на цилиндрова глава

СМЯНА НА ЦИЛИНДРОВА ГЛАВА

За да бъде сменена гарнитура на цилиндрова глава, се налага извършването на демонтаж на старта глава и монтаж на новата цилиндрова глава. Така наречената цилиндрова глава е находяща в горната част на цилиндровия блок на двигателя. За да бъде запечатан цилиндровият блок, е необходимо да се постави нова гарнитура / уплътнение на главата.

Смяната на цилиндрова глава е съпроводена от монтиране на клапани, подгревни свещи, запалителни свещи и проверка на горивните инжектори. Всичко това ще спомогне за спад на грешките в двигателната уредба, за които ще отворим дума малко по-долу. В повечето случаи при автомобилите има една цилиндрова глава, която обслужва съществуващите цилиндри.

При V-образните двигатели, се предлагат две цилиндрови глави, които разчитат на две гарнитури. Това може да усложни смяната на цилиндрова глава, но няма да бъде проблем за специалистите. За да бъде извършен ремонтът както трябва, е нужен специализиран сервиз.

Какви са признаците на спукана цилиндрова глава?

 

Смесването с антифриз и масло е най-честия признак за проблем с цилиндровата глава, за който трябва да следите. В същото време, ако маркучите започват да се пукат един след друг, то значи, трябва да подложите колата си на диагностика. Присъствието на охладителна течност в дупките на запалителните свещи пък е поредният признак за проблем с гарнитура на главата.

Спуканата глава води до изпускане на солидни пари от изпускателната система. Винаги наблюдавайте за този симптом, тъй като той може да бъде от водещо значение. Необоснованият спад на охладителната течност приспада към горе посочените признаци.

Не на последно място вижте, дали под капачката на маслото се е образувала пяна. Това може да ви помогне, за да установите съществуващ проблем с цилиндровата глава на автомобила. Тези явления могат да наложат ремонт на двигателя и смяна на цилиндрова глава на колата.

Какво включва смяна на цилиндрова глава?

 

Ако се доверите на денонощен ”Сервиз Петков”, то няма да имате никакъв проблем със смяна на цилиндрова глава, която включва поставяне на нови уплътнения, шлайфане на главата, подмяна на свещи, настройки на клапани или пълна смяна на цилиндровата глава. Всичко това ще бъде извършено на конкурентни цени, които ще намерите малко автосервизи в София.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София