Смяна термодатчик

Смяна термодатчик

Сензорът има ролята да контролира температурата на охладителната течност. Той предоставя нужните данни на компютъра, който пък управлява двигателя. Данните се ползват с цел да бъдат определени конкретните съотношения, отнасящи се за горивната смес, а и за пускането на перката, която отговаря за охлаждане на двигателя. При настъпване на повреда липсва информация за температурата на двигателя или такава се показва на таблото, но е невярна. Проблемът може да е открит посредством диагностичен тестер. Нужно е повреденият датчик да бъде подменен с нов.

Съвети

Имайте предвид, че дори наглед дребна повреда като тази в сензора за температурата на охладителната течност е възможно да причини неизправности, при това доста сериозни. В случай, че не работи или предоставената информация е невярна, двигателят е възможно да прегрее и дори да блокира. Може и да се повреди например цилиндричната глава.

Ако се смени сензорът, трябва да проверите дали е достатъчна концентрацията на охладителна течност, налична в охладителната система.

 

Обхват на услугата

Обхватът на услугата е широк. Тя започва с източване на част от течността за охлаждане от системата. Изключва се сензорът за температурата на антифриза, който обикновено е част от електрическата система на колата. Демонтира се сензорът от радиатора или цилиндровата глава. Ако е необходимо, извършва се и подмяна на сензорната гарнитура. След това се монтира новият сензор. Системата се допълва с нужното количество антифриз. Ако е необходимо, системата се обезвъздушава.

Каква роля има датчикът на охладителната течност?

 

Датчикът, показващ температурата на охладителната течност, сочи информация на автомобилното табло. Той е разположен вътре в охладителната система. Този специфичен датчик променя съпротивлението си в зависимост от развитата температура. Случи ли се това, сочената температура се изменя.

Кога е редно да се подмени сензорът за температурата на течността за охлаждане?

 

Както и всяко от другите електрически устройства, сензорът за отчитане на температура на охлаждащата течност е възможно да се повреди. Не е възможно да бъде ремонтиран и ще трябва да бъде подменен с нов. Сензорът е с функция да се докосва директно до охладителната течност, затова тя е необходимо да се източи от системата, за да може датчикът да се подмени.

Сервизни Услуги
Смяна управление на перката за охлаждане

Охладителната система е една от важните за автомобила. Тя съдържа доста различни елементи, които са свързани помежду си. Ако се

Смяна на воден фланец

При всички положения всеки един автомобил се нуждае от поддръжка. Дори и да се кара изключително внимателно и да се

Смяна на воден фланец
Смяна дифузьор перка охлаждане

Дифузър перка охлаждане е част от охладителната система на автомобила. Тя като цяло представлява доста елементи, свързани по между си,

Смяна дифузьор перка охлаждане
Смяна водна помпа

Изключително важна е правилната работа на охладителната система. Тя предпазва от прегряване двигателя и същевременно осигурява отопление в колата, вътре.

СМЯНА НА АНТИФРИЗ

Охладителната течност е от голямо значение за двигателя на автомобила. Преди началото на зимния мразовит сезон, е необходимо да се

Смяна на антифриз
СМЯНА НА ВОДНА ПОМПА

Ролята на водната помпа е да придвижва и изпомпва охладителната течност в системата на охлаждане на автомобила ви. Дефектите във

Смяна на водна помпа
СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР

Какви са симптомите за повреда на вентилатора на радиатора?

СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР
СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР

Каква е функцията на водния радиатор на автомобила?

СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР
СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ

Каква е функцията на термостата в автомобила?

СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ
СМЯНА НА ВОДНО СЪЕДИНЕНИЕ

Колко е важна прецизната смяна на водно съединение?

СМЯНА НА ВОДНО СЪЕДИНЕНИЕ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София