СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР

СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР

Вентилаторът на автомобила служи за принудителното охлаждане на водния радиатор на колата. Вентилаторната перка е важна част, която е задвижвана от електромотор. Той пък е прикрепен на дифузьор.

Специалната перка се монтира върху водния радиатор и тя се задейства при нагряване на двигателя до определена температура. Тя функционира, като засмуква топлия въздух от радиатора и със сила го изтласква назад.

Симптом за повреда на вентилатора най-често е прегряването на колата при работа на едно място.

Охлаждане с вентилатор

Въздушното охлаждане чрез вентилатор, като система всъщност ползва увеличена охладителна площ, служеща за топлоотдаване от двигателния цилиндър, на цилиндровата глава и на картера на двигателя. Така се осъществява топлоотдаване към атмосферата наоколо. Конструктивно се осъществява с голямо оребряване на онези части от двигателя, площта на които е в състояние при допир с въздуха да отдаде цялата излишна топлина.

Предимства

Охлаждането с вентилатор представлява най-простата и най-лека конструкция от системите за охлаждане. Охладителните ребра, които са отлети, увеличават много пъти топлоотдаващата способност на двигателя като това става с помощта на насрещния въздушен поток. Тази система намира широко приложение, включително и в сферата на автомобилостроенето. В тежките и леките автомобили охлаждането се случва най-често с помощта на принудително обдухване с подходящ високооборотен вентилатор.

С помощта на това устройство лесно може да се достигне да работна експлоатационна температура. В същото време не се изискват никакви специални грижи при наличие на ниски околни температури.

Вентилатора на автомобила ви е важна част от него. Охлаждането осигурява условия за правилното функциониране на всички останали части. Неговата изправност е задължителна, а ако настъпи повреда, в никакъв случай не бива да отлагате ремонтирането. При повреден вентилатор го ремонтирайте или подменете при първа възможност.

Денонощен сервиз Петков в град София е на ваше разположение по всяко време. Разполагаме с квалифицирани майстори, които могат да отстранят всяка повреда по автомобила ви.

Заповядайте в автосервиза при какъвто и да било автомобилен проблем, защото освен с нужния персонал, разполагаме и с подходящия терен и с всичката необходима техника. Ако има неизправност във вентилатора на автомобила, ние ще установим с лекота проблема и с прецизност ще ремонтираме или сменим проблемната авточаст.

Сервизни Услуги
Смяна управление на перката за охлаждане

Охладителната система е една от важните за автомобила. Тя съдържа доста различни елементи, които са свързани помежду си. Ако се

Смяна термодатчик

Сензорът има ролята да контролира температурата на охладителната течност. Той предоставя нужните данни на компютъра, който пък управлява двигателя. Данните

Смяна термодатчик
Смяна на воден фланец

При всички положения всеки един автомобил се нуждае от поддръжка. Дори и да се кара изключително внимателно и да се

Смяна на воден фланец
Смяна дифузьор перка охлаждане

Дифузър перка охлаждане е част от охладителната система на автомобила. Тя като цяло представлява доста елементи, свързани по между си,

Смяна дифузьор перка охлаждане
Смяна водна помпа

Изключително важна е правилната работа на охладителната система. Тя предпазва от прегряване двигателя и същевременно осигурява отопление в колата, вътре.

СМЯНА НА АНТИФРИЗ

Охладителната течност е от голямо значение за двигателя на автомобила. Преди началото на зимния мразовит сезон, е необходимо да се

Смяна на антифриз
СМЯНА НА ВОДНА ПОМПА

Ролята на водната помпа е да придвижва и изпомпва охладителната течност в системата на охлаждане на автомобила ви. Дефектите във

Смяна на водна помпа
СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР

Каква е функцията на водния радиатор на автомобила?

СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР
СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ

Каква е функцията на термостата в автомобила?

СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ
СМЯНА НА ВОДНО СЪЕДИНЕНИЕ

Колко е важна прецизната смяна на водно съединение?

СМЯНА НА ВОДНО СЪЕДИНЕНИЕ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София