Ремонт със собствени ръце

Ремонт със собствени ръце

Съществуват различни дейности по автомобила, които реално могат да бъдат извършени единствено с помощта на собствените ръце. Тогава единственото, което е от значение, е сръчността на майстора и това да знае какво точно върши. Ако автомобилът Ви се нуждае от ремонт, който изисква единствено сръчност и умели ръце на майстора, не се колебайте да се обърнете към компетентните майстори на денонощен сервиз Петков. Разполагаме с капацитет да извършим всички необходими ремонти.

Смяната на свещи представлява една от най-лесните за извършване ремонтни дейности, които може да се наложи да се извършат по автомобила.

Кога се налага смяна на свещ и как се прави?

Първо трябва да бъдат извадени кабелите, отговарящи за запалването. След това следва да се развият самите свещи. Нужно е първо да предприемете подготвителни действия и да почиствате мръсотията, задържаща се по свещите. Това действие се предприема с цел мръсотията да не попадне в двигателя. Най-лесно е това да стане с помощта на въздушна струя или пък в краен случай може да бъде извършено с помощта на четка.

Преди да се предприеме монтирането на новите свещи, трябва наистина много добре да почистите и техните гнезда. Това е важна част от подготвителната дейност. Никога не бива да я подценявате, защото по-късно това може да се отрази лошо на начина, по който функционират за  бъдеще новите поставени свещи.

Как се монтират новите свещи?

Новите свещи трябва да бъдат затегнати, но това коства минимално усилие. Няма абсолютно никаква необходимо те да бъдат презатягани.

Срокът, в който могат да бъдат използвани свещи и те да функционират коректно обикновено е с продължителност между 15 хиляди и може да стигне до 40 хиляди километра потенциален пробег.

Животът на свещите може да бъде зависим от редица фактори. Върху тях влияние може да окаже и качеството на използваното гориво. Некачественото гориво сериозно скъсява техния живот.

Ако свещите на автомобила Ви са за сменяване, посетете ни в базата на денонощен сервиз Петков. Можем да се справим с тази задача безпроблемно. На разположение на своите клиенти сме през всеки ден от седмицата, във всяко време на денонощието. Ние ще разрешим проблемите по колата Ви!

Сервизни Услуги
Covid-19 работно време

Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Автосервиз Петков няма да обслужва клиентите си денонощно. През нощната смяна ще се

Електрозарядни станции за зареждане на електромобили

Столичния денонощен сервиз Петков, който се намира в гр. София, предлага на своите клиенти мобилно зареждане на електромобили. Освен това

Електрозарядни станции за зареждане на електромобили
Има ли полза от зимните гуми през зимата

Да, със сигурност има полза от зимните гуми през мразовития сезон, тъй като те спомагат за безопасното шофиране по пътищата.

Има ли полза от зимните гуми през зимата
5 съвета как да се грижим за автомобила

Редовната поддръжка на автомобила, ще ви помогне той да живее дълго, и да Ви бъде под ръка, когато се наложи.

5 съвета: как да се грижим за автомобила
НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА

Какви са симптомите за повреда на трансмисията?

НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА
Почистване на радиатор на парно

Как да защитим радиатора от замръсявания и да го поддържаме в изправност?

Почистване на радиатор на парно
Замъглени стъкла на автомобила

Какво да правите, ако прозорците на колата се изпотяват?

Замъглени стъкла на автомобила
ЗАМЕСТВАЩ АВТОМОБИЛ

Какво означава “Заместващ автомобил”?

ЕКСПРЕСНИ РЕМОНТИ

Сервиз Петков предлага експресни ремонтни дейности по автомобили.

Експресни ремонти
МОБИЛНА ДИАГНОСТИКА И СЕРВИЗ

Мобилната група на Сервиз Петков оказва спешна пътна помощ.

Мобилна диагностика и сервиз
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София