Замъглени стъкла на автомобила

Замъглени стъкла на автомобила

Главната причина за замъгляване на стъклата на колата е влагата. Доста хора грешно считат, че прозорците се замъгляват единствено когато навън вали. Истината е, че във всеки автомобил, даже и при топло и сухо време, прозорците може да се запотят. Този факт може да затрудни видимостта. Проблемът се влошава особено през зимата.

Как да се справите?

Най-често за решаване на проблема с влагата, шофьорите усилват парното на автомобила. Това обаче невинаги помага.

Предлагаме Ви няколко решения, които биха помогнали да се справите с проблема.

Съвети

 

Трябва да смените вътрешния въздушен филтър. Част от шофьорите не могат да открият причина за силното запотяване на стъклата. Често се оказва обаче, че това е именно силно замърсен или неизправен филтър. Въздушният филтър обикновено е за  смяна след всеки изминати между 15 000 и 20 000 километра.

Замърсеният филтър изпълнява функцията да намалява скоростта на въздушния поток, който попада във вентилационната система. Като резултат от това се образува конденз в купето.

Трябва да регулирате вентилацията правилно, а също и отоплението на купето. В случай, че прозорците замръзват прекалено бързо, възможно е да сте настроили неправилно вентилационната система. Ако имате климатик, много бързо трябва да успеете да премахнете влагата и да подсушите въздуха в купето.

 

Не бива да допускате да проникне влага в купето. Най-сериозен обикновено е проблемът със замъглените стъкла през по-студения есенно-зимен сезон. В тези случаи влагата успява да навлезе в купето не само при отваряне на вратите на автомобила. Тя преминава също през автомобилната вентилационна система.

Най-често под предното стъкло под капака трябва да има дренажен отвор или няколко такива за влага и вода. Често се запушват с кал или с попадали листа от дърветата. После излишната вода и ненужната влага не се изхвърля правилно и така навлиза във вентилационната система.

Съветваме Ви при поява на проблем с влагата да проверите състоянието на отводнителната система, която се намира под капака на колата.

Специалните продукти също може да са Ви от полза. Ако искате да избегнете замъгляването на автомобилния дилър, ползвайте специален продукт, който трябва да се нанесе на сухо стъкло и да се разтрие с кърпа. Това може да предотврати за известно време появата на влага.

Сервизни Услуги
Covid-19 работно време

Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Автосервиз Петков няма да обслужва клиентите си денонощно. През нощната смяна ще се

Електрозарядни станции за зареждане на електромобили

Столичния денонощен сервиз Петков, който се намира в гр. София, предлага на своите клиенти мобилно зареждане на електромобили. Освен това

Електрозарядни станции за зареждане на електромобили
Има ли полза от зимните гуми през зимата

Да, със сигурност има полза от зимните гуми през мразовития сезон, тъй като те спомагат за безопасното шофиране по пътищата.

Има ли полза от зимните гуми през зимата
5 съвета как да се грижим за автомобила

Редовната поддръжка на автомобила, ще ви помогне той да живее дълго, и да Ви бъде под ръка, когато се наложи.

5 съвета: как да се грижим за автомобила
НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА

Какви са симптомите за повреда на трансмисията?

НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА
Почистване на радиатор на парно

Как да защитим радиатора от замръсявания и да го поддържаме в изправност?

Почистване на радиатор на парно
Ремонт със собствени ръце

Кога се налага и как се сменят свещи?

Ремонт със собствени ръце
ЗАМЕСТВАЩ АВТОМОБИЛ

Какво означава “Заместващ автомобил”?

ЕКСПРЕСНИ РЕМОНТИ

Сервиз Петков предлага експресни ремонтни дейности по автомобили.

Експресни ремонти
МОБИЛНА ДИАГНОСТИКА И СЕРВИЗ

Мобилната група на Сервиз Петков оказва спешна пътна помощ.

Мобилна диагностика и сервиз
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София