СПОРТНА ГЕНЕРАЦИЯ

СПОРТНА ГЕНЕРАЦИЯ

Тунинговането е нещо актуално и шофьорите често пристъпват към него за автомобилите си. Спортната генерация е един от вариантите за това.

Защо е нужна изработката на спортна генерация?

 

Спортната генерация има интересна функция, която е да отвежда изгорели газове от двигателя до спортното гърне. Извършва го максимално бързо и с минимално ниво на съпротивление.

Това е доста важно най-вече когато става дума за мощни автомобили, а също и за спортните и за модифицираните сред леките превозни средства.

Важно е много прецизно да бъдат оразмерени компонентите, които съставляват генерацията. Такива са изпускателните колектори, също и спортните катализатори, ако ги има в наличност, спортните гърнета, както и диаметърът на тръбите.

Начало на тунинга

 

Най-препоръчителният вариант е тунингът да стартира с поставянето на спортно гърне. За мощността на двигателя също допринася и подмяната на колектора, както и на генерацията като цяло. Намалява се съпротивлението на изпускателната система, като се завишава диаметърът по отношение на цялата генерация.

В част от случаите се завишава и размерът на тръбите на генерацията до размери от ф 76 мм. В случай, че тръбите по изпускателната система бъдат с диаметър ф 76мм, тогава е добре и входът на спорното гърне да е със същите диаметри.

Отделните елементи на генерацията биха могли да са най- ефективни в случай, че се съчетаят с продукти, подбрани по възможно най-добрия начин.

Ако сте решили да тунинговате автомобила си, спортната генерация е едно добро решение. Първо обаче, разбира се, автомобилът ще има нужда от обстоен оглед, за да се прецени какво точно може да се прави по него и какви части ще са необходими.

Ако вече сте взели решение за спортна генерация на автомобила ви или засега просто го обмисляте, и в двата случая можете да посетите денонощен автосервиз Петков в град София. Тук ще огледаме автомобила ви и заедно ще обсъдим всички възможности. По този начин ще се спрем на най-добрия вариант.

Автосервиз Петков работи денонощно. Разполага с квалифицирани работници, които ще ремонтират вашия автомобил или ще направят подобренията, които сте преценили, че желаете. Заповядайте в денонощен сервиз Петков – гр. София, за да получите бързо, професионално и качествено обслужване всеки ден.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София