СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ

СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ

Средният шумозаглушител е наричан още средно гърне. Той има подобни функции, както и крайния шумозаглушител, познат още като крайно гърне. Това значи, че задачата му е да намалява шума от двигателя, а също така и да пречиства изгорелите газове. Все пак, именно той носи отговорност и за намаляването на вибрациите, а по този начин успява да защити изпускателната система от вредния резонансен ефект, появяващ се при по-високи обороти. Солта, механичните повреди и влажността намаляват значително живота на шумозаглушителя.

Съвети

 

Съветваме ви паралелно със смяната на шумозаглушителя, т.нар. гърне, да смените всичките  крепежни елементи. След като извършите смяна на шумозаглушителя, възможно е да усетите лека миризма от него, на изгорели газове. Трябва да проверявате изпускателната система при всеки един извършен технически преглед.

Какво точно се включва в услугата по монтаж и демонтаж на гърне/ауспух?

 

Важно е да имате предвид, че тази услуга се извършва абсолютно задължително от специално подготвен за това персонал. Прави се със специални инструменти и в оборудвани за целта специални сервизни условия.

В сервиз Петков всичко това като обслужване е налично 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, така че ако имате нужда – заповядайте при нас.

Ако не се наложат други съпътстващи ремонти, смяната на старото с ново гърне, отнема около 20-30 минути.

Екипът от монтьори на денонощния сервиз Петков е квалифициран за всички видове дейности около ремонта на изпускателната система. В автосервиза разполагаме с широка гама крепежни артикули и ауспуси в наличност. Това от своя страна способства за намаляването на необходимото време за смяна на гърнето.

Последователност на действията

 

За смяната на средния ауспух се започва с откачване на средното гърне. То се сваля  от съседните му компоненти – част от изпускателната система. Крепежните елементи се проверяват за възникнали повреди от всякакъв тип. След това се отстранява шумозаглушителят и се монтират нови крепежни елементи. Продължава се с монтиране на ново гърне или т.нар. шумозаглушител. Процедурата около монтажа е завършена с това, следва само финалното свързване на цялата изпускателна система.

Ако всичко върви без усложнения и няма други странични повреди, в сервиз Петков – гр. София ще извършим смяната на среден ауспух на автомобила ви за по-малко от половин час. Заповядайте при нас!

Сервизни Услуги
СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата смяната на заден ауспух?

СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ
ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР

Каква е функцията на резонаторното гърне?

ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР
ОГЪВАНЕ НА ТРЪБИ

Защо се налага огъването на тръби на изпускателната система?

Огъването на тръбите е една от най-специализираните процедури при ремонта на ауспусите. Това действие може да се извърши само от специализиран персонал и за целта е необходима специализирана машина. В автосервиз Петков разполагаме с всичко нужно за извършването на тази процедура. В случай, че огъването на тръбата бъде извършено неправилно, ще се промени геометрията, а в същото време и динамиката на изпускателната система, а това може да доведе до проблеми. За улеснение при изчисленията, огъването на тръби се изчислява като стойност към цената на тръба на метър, която е монтирана на генерацията на колата. Роля на ауспуха Ауспусите представляват един от основните елементи от изпускателната система на колата. В тяхно отсъствие нито един модел, колкото и да е модерен автомобил, няма как да функционира напълно нормално. Ауспухът има следните функциите, които му е възложено да изпълняват, са следните: – те осезаемо намаляват шума от работата на двигателя – преобразуват изгорелите газове в такива, които не са чак толкова вредни за околната среда при тяхното изхвърляне през изпускателните тръби. Понякога обаче игнорираме тяхното значение и не им обръщаме полагаемото внимание. Възможно е дори до толкова да не им обърнем внимание, че в даден момент някое от тях да падне от колата по пътя, по време на движение. Важността на процедурата Тази процедура е изключително важна и в никакъв случай не бива да бъде подценявана. Важно е тръбата да бъде огъната правилно. Ако това не бъде направено, както трябва, това крие доста рискове за начина, по който работи изпускателната система. Възможно е и да се стигне дори до сериозни повреди, които да струват много пори. Защо да изберете автосервиз Петков Изпускателната система е една от съществените за автомобила. Ако някой от компонентите й бъде повреден, тя цялата вече е застрашена. Във всеки един момент може да започне да функционира неправилно. Огъването на тръбите е много важно при ремонта и монтирането на ауспуси. В денонощен сервиз Петков, гр. София, предлагаме всякакви ремонтни дейности за автомобила ви, в това число и на изпускателната система. Ако имате нужда от ремонт на ауспух, заповядайте при нас. Ние ще го отстраним и ще огънем тръбата по правилния начин.
СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА

Кога се прави демонтаж и монтаж на двуцевка /колекторна тръба/?

СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА
ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

Какви видове заварки предлага Сервиз Петков?

ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Какво включва смяната на средна тръба за ауспух ?

СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Кога се налага демонтаж и монтаж на задна тръба на ауспух?

СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ

Меката връзка свързва изпускателния колектор с изпускателната система на автомобила.

СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ
ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР

Кога е необходима смяна на колектор на ауспухова система?

ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР
РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

С какво започва ремонтът на ауспуховата система и защо се налага?

РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София