СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ

СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ

Меката връзка има ролята да свързва изпускателния колектор към изпускателната система на колата. Тъй като двигателят е напречно разположен, когато рязко бъде подадена газ, той отскача. Тогава меката връзка изцяло поема вибрацията в цялата й сила към изпускателната система. Също така тя компенсира усукването на купето на колата по време на движение.

За смяната на меката връзка при някои марки автомобили е наложително демонтирането на някои от другите елементи.

Симптоми, че автомобилът ви се нуждае от смяна на меката връзка

 

Смяна на меката връзка ще се наложи, ако забележим видим пробив в нея и по-конкретно – в оплетката й. Ако се чува силен шум от изпускателната система, вероятно това също е симптом. Ако долавяте в купето на автомобила изпускане на отработени газове, вероятно също е време за смяна на меката връзка на изпускателната система.

Меката връзка подсигурява еластично свързване между тръбата за отвеждане на изгорели газове и от друга страна – гърнето на ауспуха. Тя също така абсорбира вибрациите на работещия двигател, като по този начин предотвратява тяхното преминаване към ауспуха.

Съвети при използването на меката връзка

 

Не може да се каже с точност колко продължава експлоатационният живот на компонента. До голяма степен това зависи от стила на шофиране, както и от техническото състояние на прилежащите системи на колата. Това е причината гъвкавата връзка да трябва да се подмени при наличие на повреди.

Смяната на меката връзка на ауспуха също е редно да бъде поверена на специалисти. Това може да бъде направено в денонощен сервиз Петков в гр. София. Трябва при тази процедура гъвкавата връзка да бъде фиксирана в точно положение. Монтажните дейности трябва да бъдат извършвани от професионалисти. В противен случай съществува голям риск меката връзка, въпреки че е нова, да не функционира добре и това да създава проблеми в работата на изпускателната система.

За да не възникват никакви проблеми след смяната на меката връзка на ауспух, заповядайте в денонощен автосервиз Петков. Тук ще извършим това с нужното внимание и професионализъм. Можем да поправим всякакви други повреди, възникнали по автомобила ви и в това число – в неговата изпускателна система. Не се колебайте да ни се доверите.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София