ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР

ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР

Резонаторът представлява своеобразен тип ауспух, но без прилежащите тръби към него. Той се поставя на определено разстояние от колекторите и двигателя, за да има ефект от резонанса.

Изпускателната система на автомобила може да се настрои точно както и музикален инструмент. Ауспуховият резонаторен “модул” се ползва и се прилага при всякакви нужни ремонти по изпускателната система.

Резонаторите се делят и се класифицират по няколко различни признаци:

По форма и външна геометрия

 

Според своята форма и външната си геометрия резонаторите могат да бъдат цилиндрични или елипсовидни. Могат да са още и квадратни, триъгълни или такива с формата на пури.

По съдържание

 

Според своето съдържание резонаторите биват два вида. Могат да бъдат кухи или такива с пълнеж от вата.

По предназначение

 

Резонаторите според своето предназначение биват за средни или за задни гърнета или другият вид е за заместители на катализатори.

По вътрешен строеж

 

Видовете резонатори по вътрешен строеж са три. Могат да са проходни или такива с една или с две камери.

По размери на входната и изходна тръба

 

Ако се вземат предвид размерите на входната и изходната тръба, видовете са три различни. Те са ф 45 мм, ф 50 мм и ф 60 мм.

По геометрични размери на външния овал на резонатора

 

Съществува оразличаване на резонаторите и според геометричните размери на външния овал на резонатора. Видовете според този показател са много.

По изисквания на клиента за шум

 

Когато става дума за шума, резонаторите се настройват също според изискванията на клиента. Те могат да бъдат както повишаващи, така и понижаващи шума.

Ако решите да поставите резонатор на автомобила ви, заповядайте в денонощен автосервиз Петков. Монтьорите ни ще обърнат внимание на проблемите с колата ви или вашите изисквания по всяко време на денонощието, във всеки един ден от седмицата. При поставянето на резонатор се ползва специфично оборудване, с което ние разполагаме. Ще поставим резонатор, съобразен с вашите изисквания.

Ако автомобилът ви има нужда от какъвто и да било друг ремонт, отново можете да ни се доверите. Потърсете ни също ако на колата ви трябва смяна на среден или на заден ауспух, поставяне на генератор или огъване на тръби например.

Сервизни Услуги
СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата монтаж и демонтаж на ауспух (гърне)?

СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата смяната на заден ауспух?

СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ
ОГЪВАНЕ НА ТРЪБИ

Защо се налага огъването на тръби на изпускателната система?

Огъването на тръбите е една от най-специализираните процедури при ремонта на ауспусите. Това действие може да се извърши само от специализиран персонал и за целта е необходима специализирана машина. В автосервиз Петков разполагаме с всичко нужно за извършването на тази процедура. В случай, че огъването на тръбата бъде извършено неправилно, ще се промени геометрията, а в същото време и динамиката на изпускателната система, а това може да доведе до проблеми. За улеснение при изчисленията, огъването на тръби се изчислява като стойност към цената на тръба на метър, която е монтирана на генерацията на колата. Роля на ауспуха Ауспусите представляват един от основните елементи от изпускателната система на колата. В тяхно отсъствие нито един модел, колкото и да е модерен автомобил, няма как да функционира напълно нормално. Ауспухът има следните функциите, които му е възложено да изпълняват, са следните: – те осезаемо намаляват шума от работата на двигателя – преобразуват изгорелите газове в такива, които не са чак толкова вредни за околната среда при тяхното изхвърляне през изпускателните тръби. Понякога обаче игнорираме тяхното значение и не им обръщаме полагаемото внимание. Възможно е дори до толкова да не им обърнем внимание, че в даден момент някое от тях да падне от колата по пътя, по време на движение. Важността на процедурата Тази процедура е изключително важна и в никакъв случай не бива да бъде подценявана. Важно е тръбата да бъде огъната правилно. Ако това не бъде направено, както трябва, това крие доста рискове за начина, по който работи изпускателната система. Възможно е и да се стигне дори до сериозни повреди, които да струват много пори. Защо да изберете автосервиз Петков Изпускателната система е една от съществените за автомобила. Ако някой от компонентите й бъде повреден, тя цялата вече е застрашена. Във всеки един момент може да започне да функционира неправилно. Огъването на тръбите е много важно при ремонта и монтирането на ауспуси. В денонощен сервиз Петков, гр. София, предлагаме всякакви ремонтни дейности за автомобила ви, в това число и на изпускателната система. Ако имате нужда от ремонт на ауспух, заповядайте при нас. Ние ще го отстраним и ще огънем тръбата по правилния начин.
СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА

Кога се прави демонтаж и монтаж на двуцевка /колекторна тръба/?

СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА
ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

Какви видове заварки предлага Сервиз Петков?

ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Какво включва смяната на средна тръба за ауспух ?

СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Кога се налага демонтаж и монтаж на задна тръба на ауспух?

СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ

Меката връзка свързва изпускателния колектор с изпускателната система на автомобила.

СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ
ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР

Кога е необходима смяна на колектор на ауспухова система?

ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР
РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

С какво започва ремонтът на ауспуховата система и защо се налага?

РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София