ПОДМЯНА НА КАТАЛИЗАТОР

ПОДМЯНА НА КАТАЛИЗАТОР

Катализаторът има важната задача да намалява количеството на вредните емисии в отработените автомобилни газове от изпускателната система.

Каква е вътрешната конструкция на катализатора?

 

Катализаторът по своята същност представлява пита с фина решетка. Покритието й е специфично, направено от цветни метали, които са известни с това, че струват доста пари. Металите в покритието обикновено включват метали като платина, родий и паладий.

Как точно функционира катализаторът?

 

Ролята на катализатор е при реализиран контакт с газове азотните оксиди да се разпаднат, а това от своя страна намалява количеството на вредните емисии.

Като последица от постоянните вибрации в автомобилната изпускателна система се получават всякакъв тип цепнатини, различни пукнатини или се стига дори до цялостно разрушаване на питата на катализатора.

Причини за повреди в катализатора

 

Когато такива повреди станат реалност, парчета от керамиката може да попаднат в средния или в задния ауспух. Възможно е те да унищожат ватата на изпускателната система.

Ползването на гориво с ниско качество също може да навреди на питата, тъй като постепенно я разтопява. Нерядко на мястото на катализатора се прилага практиката да се постави резонаторен ауспух или даже парче тръба, но при всички положения подходящата, предназначена за това част е по-удачно решение. В денонощен автосервиз Петков се предлагат и се поддържат в наличност и различни универсални катализатори, които са подходящи за различни марки и модели автомобили.

Катализаторът като резервна част е една от скъпите автомобилни части. Това, че е скъпа, нерядко я превръща в обект на кражба. Щетите по нея или кражбата й обикновено не се покриват от застрахователните компании, така че най-добре е да сте максимално внимателни и предпазливи към нея.

Ако въпреки положените усилия да го опазите нещо се случи с катализатора на автомобила ви и имате нужда от неговата подмяна или от поставянето на нов, заповядайте в столичния сервиз Петков. Разполагаме с професионално оборудване и квалифицирани работници, които ще ви помогнат, като диагностицират проблема и го отстранят. Работим денонощно, така че, когато и да възникне нуждата от ремонт, знайте, че ние сме на разположение. Можем да разрешим всички повреди по автомобила ви и ще го направим бързо, качествено и професионално. Заповядайте при нас!

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София