ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР

ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР

Автомобилът е необходимост ежедневно в съвременния забързан живот. Активната му употреба обаче води и до честата необходимост от различни по своето естество ремонти.

Кога се пристъпва към подмяна на колектор от ауспухова система?

Не е рядкост да се наложи смяна на колектор на автомобила. Ако такава нужда се появи, не отлагайте ремонта. Когато колекторът на изпускателна система е спукан, тогава неговата смяна е задължителна и неотложна.

Често пъти, когато се пристъпи към подмяна на съответната гарнитура, която е разположена между изпускателния колектор и цилиндровата глава и, винаги се налага демонтаж на колектора.

Това представлява сравнително сложна процедура. Причината е, че колекторът се намира на трудно достъпно и неудобно място.

Когато се подходи към подмяна на колектора, пристъпва се най-често и към смяна на гарнитурата, за да се гарантира добра работа максимално дълго време.

Съвети

 

Трябва също да имате предвид, че не е добра идея уплътнената всмукателна система да е с проблем, защото това води до неравномерната работа на двигателя на свободен ход. Стига се също и до по-лошо представяне като цяло и автомобилът издава съскащ звук, който всъщност идва от колектора.

Не бива никога да пропускате да проверите какво е състоянието на въздушния филтър, след като на автомобила ви е извършена смяна на гарнитурата на всмукателния колектор.

Обхват на услугата

 

Услугите около подмяната на колектор и тази на неговата гарнитура доста се доближават от гледна точка на последователността на извършваните действия. Започва се с откачването на входящия маркуч. Следва демонтаж на всмукателния колектор. След това се почистват всичките контактни повърхности, разположени между колектора и около цилиндровата глава на двигателя. Поставя се гарнитурата на всмукателния колектор. Следва поставянето на всмукателния колектор и процедурата завършва със свързването на всмукателните маркучи.

Ако колектор от ауспуховата система на автомобила ви се нуждае от подмяна, заповядайте в денонощен автосервиз Петков в град София. Тъй като работим постоянно, ще отстраним моментално възникналият проблем. Ако  е появи друга неизправност в която и да било част от вашата кола, компетентните майстори в сервиз Петков отново са насреща. Без значение дали проблемът е в изпускателната система или на което и да било друго място, заповядайте при нас, за да получите бързо и качествено обслужване.

Сервизни Услуги
СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата монтаж и демонтаж на ауспух (гърне)?

СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата смяната на заден ауспух?

СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ
ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР

Каква е функцията на резонаторното гърне?

ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР
ОГЪВАНЕ НА ТРЪБИ

Защо се налага огъването на тръби на изпускателната система?

Огъването на тръбите е една от най-специализираните процедури при ремонта на ауспусите. Това действие може да се извърши само от специализиран персонал и за целта е необходима специализирана машина. В автосервиз Петков разполагаме с всичко нужно за извършването на тази процедура. В случай, че огъването на тръбата бъде извършено неправилно, ще се промени геометрията, а в същото време и динамиката на изпускателната система, а това може да доведе до проблеми. За улеснение при изчисленията, огъването на тръби се изчислява като стойност към цената на тръба на метър, която е монтирана на генерацията на колата. Роля на ауспуха Ауспусите представляват един от основните елементи от изпускателната система на колата. В тяхно отсъствие нито един модел, колкото и да е модерен автомобил, няма как да функционира напълно нормално. Ауспухът има следните функциите, които му е възложено да изпълняват, са следните: – те осезаемо намаляват шума от работата на двигателя – преобразуват изгорелите газове в такива, които не са чак толкова вредни за околната среда при тяхното изхвърляне през изпускателните тръби. Понякога обаче игнорираме тяхното значение и не им обръщаме полагаемото внимание. Възможно е дори до толкова да не им обърнем внимание, че в даден момент някое от тях да падне от колата по пътя, по време на движение. Важността на процедурата Тази процедура е изключително важна и в никакъв случай не бива да бъде подценявана. Важно е тръбата да бъде огъната правилно. Ако това не бъде направено, както трябва, това крие доста рискове за начина, по който работи изпускателната система. Възможно е и да се стигне дори до сериозни повреди, които да струват много пори. Защо да изберете автосервиз Петков Изпускателната система е една от съществените за автомобила. Ако някой от компонентите й бъде повреден, тя цялата вече е застрашена. Във всеки един момент може да започне да функционира неправилно. Огъването на тръбите е много важно при ремонта и монтирането на ауспуси. В денонощен сервиз Петков, гр. София, предлагаме всякакви ремонтни дейности за автомобила ви, в това число и на изпускателната система. Ако имате нужда от ремонт на ауспух, заповядайте при нас. Ние ще го отстраним и ще огънем тръбата по правилния начин.
СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА

Кога се прави демонтаж и монтаж на двуцевка /колекторна тръба/?

СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА
ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

Какви видове заварки предлага Сервиз Петков?

ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Какво включва смяната на средна тръба за ауспух ?

СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Кога се налага демонтаж и монтаж на задна тръба на ауспух?

СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ

Меката връзка свързва изпускателния колектор с изпускателната система на автомобила.

СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ
РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

С какво започва ремонтът на ауспуховата система и защо се налага?

РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София