дебитомер

СМЯНА НА ДЕБИТОМЕР

Всеки автомобил със съвременен двигател разчита на дебитомер, който представлява специален датчик и се монтира във въздухопровода всмукателната системна на колата ви. Предназначението на дебитомера е да измерва температура и дебита на въздуха, който постъпва в горивната система на мотора. Измерените стойности се подават като информация към вашето ECU, като по този начин ще бъде подадено точното гориво към инжекторите.

Какви са симптомите на повреден дебитомер?

Главната цел на Вашия дебитомер е да следи съотношението гориво и въздух. В следващите редове ви предлагаме да се запознаете с най-честите признаци за повреден дебитомер. Един от симптомите, на който трябва да обърнете внимание е загуба на мощност на колата, но този признак невинаги е свързан с дебитомера и трябва да се направи диагностика на двигател. Неравномерната работа на мотора също може да идва в следствие на повреден дебитомер. Не на последно място поставяме и повишения разход на гориво. Клиентът е длъжен да потърси компетентно мнение относно състоянието на двигателя, за да се стигне до дадено становище. Неприятните явления свързани с дебитомера могат да бъдат и други. В никакъв случай обаче, не бива да изпадате в паника, тъй като денонощен “Сервиз Петков” ще извърши прецизен прегледа на автомобила, с чиято помощ ще се стигне до конкретната причина за проблемите.

Защо да ремонтираме дебитомера?

Смяна на дебитомер не е сред най-евтините услуги свързани с всмукателната система. Въпреки това, ако не направите този важен ремонт, може да се сблъскате със сериозен разход на гориво, който ще ви струва двойно или тройно повече Ето защо инвестицията в смяна на дебитомер си заслужава. Поверете тази задача на наистина опитен сервиз и специалисти. За да разберете точната цифра за подмяна на дебитомер, ще трябва да се свържете с екипа на денонощен “Сервиз Петков”. Ние ще калкулираме сумата спрямо марката на автомобила, и ще ви дадем точна оферта. Не забавяйте ремонта на дебитомера, тъй като този компонент може да ви донесе много щети и нерви. Смяната на тази част ще ви гарантира дълготрайност и добра работа, за да се отървете от харчовете за гориво, загубата на мощност и прочие неприятности.