СПИРАЧЕН АПАРАТ

СПИРАЧЕН АПАРАТ

Смяната на спирачния апарат всъщност се налага не много често, но, разбира се, все пак се случва. Това е възможно да се наложи най-вече, ако не е извършена профилактика на водачите и на гумените уплътнения.

Ако този пропуск бъде допуснат, това води до непоправими повреди по спирачния апарат. Стане ли това, подмяната му вече е неотложна.

Подобна смяна води след себе си и необходимостта от обезвъздушаване на цялата спирачна система.

Какво точно е спирачен апарат?

 

Спирачните апарати представляват един от най-съществените ключовите елементи, които са част от спирачната система. Те обаче са изложени на всякакви вредни влияния като влага, температурни промени и кал, а в резултат на това те постепенно се изхабяват. Ако такова нещо се случи, тогава ще трябва да помислите за това да ги ремонтирате възможно най-скоро. Това е доста по-евтино, отколкото ако се стигне до това да ги смените, още повече – имайте предвид, че ако се направи навреме, след като са ремонтирани, те ще имат същите свойства, както и новите. Рециклирането на спирачните апарати се състои в това, че се налага подмяната на движещите се части, защото самото тяло на апарата всъщност не се износва.

Съвети

 

Съветваме ви да проверявате състоянието на спирачните апарати на вашия автомобил при всяка една смяна на спирачни дискове или на накладки. Трябва да знаете, че рециклирането на спирачните апарати далеч не е толкова скъпо, което означава, че може да го правите напълно редовно, за да бъдете сигурни, че те работят правилно. При наличен проблем го отстранете при първа възможност.

Обхват на услугата

 

Смяната или рециклирането на спирачния апарат при всички положения е отговорна задача. Тя включва няколко последователни дейности. Всичко започва с демонтирането на спирачните апарати и последващата проверка на техническото им състояние. Следва процедура по почистване на апаратите. Спирачните апарати трябва и да се поцинковат. Услугата завършва с монтиране на спирачните апарати обратно на местата им или поставянето на нови такива.

Ако спирачният ви апарат се нуждае от ремонт или от подмяна, заповядайте в денонощен сервиз Петков – гр. София. Тук ще диагностицираме проблема по автомобила ви и ще го отстраним бързо и качествено.

Сервизни Услуги
ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков предлага изработване на спирачни тръбички, които са с дебелина 04,75 06,35 и са предназначени за всякакви марки

ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ
СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Кога се сменя спирачен барабан?

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

В устройството на автомобила най-често срещаното приложение на хидравличен цилиндър са спирачните цилиндри, помпата на съединителя и спирачната помпа. С

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

От голямо значение за автомобила е спирачните дискове да бъдат оглеждани при всяка смяна на накладки. Възможно е кривини по

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК
ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Кога се използват задни барабанни накладки?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР
ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА
СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

Смяна на спирачна помпа
ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Как се обезвъздушава спирачна система?

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ
СМЯНА НА МАРКУЧ

Кога се сменя спирачен маркуч?

СМЯНА НА МАРКУЧ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София