СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

В устройството на автомобила най-често срещаното приложение на хидравличен цилиндър са спирачните цилиндри, помпата на съединителя и спирачната помпа.

С течение на времето гумичките на спирачните цилиндри постепенно остаряват, след което се напукват и вече не уплътняват течността. Това от своя страна води до течове.

Течовете пък причиняват загуба на налягане в системата, което означава, че спирачната сила или намалява, или напълно изчезва. В случай, че забележите потъване на педала на спирачката или пък намаляване на силата й, задължително трябва да проверите какво е нивото на спирачната течност и да огледате за течове отдолу, под колата.

Предназначение

 

Спирачният цилиндър е важен компонент от барабанната спирачна система. Той притиска барабанните накладки плътно към повърхността на барабана. Ако настъпят повреди по него, те водят до намаляването на налягането на спирачната течност, което пък предизвиква изтичане към накладките. Смяната изисква премахване на колелото, на барабанните накладки, на спирачните тръбички и едва накрая – на самия цилиндър. Новите компоненти пък се монтират в ред, обратен на демонтажа. След като бъде обновено, системата трябва да бъде и обезвъздушена. Добре би било също и да пречистите спирачната система като цяло, да проверите каква е дебелината на феродото на барабанните накладки и не пропускайте да видите и състоянието на барабаните като компонент.

Съвети

Най-добре би било винаги да сменяте и двата спирачни цилиндъра, защото те са приблизително с еднакъв период на експлоатиране. Затова ви съветваме винаги да сменяте и двата спирачни цилиндъра. Те оказват влияние на налягането на спирачната течност. Те трябва да се сменяват при всяка подмяна на барабанни накладки или барабани, или пък и двете. Ако бъде повреден, цилиндърът е възможно да доведе до изтичане на спирачната течност. Това би следвало да окаже влияние върху цялостната работа на спирачната система

Обхват на услугата

Процедурата е сложна и започва със смяна на спирачните цилиндри. Следва почистването на спирачните барабанни, а след това идва редът на проверката на дебелината на накладките на барабаните. Услугата завършва със смазване на подвижните елементи, които са част от механизъма.

Денонощен сервиз Петков извършва цялостен ремонт на автомобили, включително и диагностика и ремонт на спирачната система.

Сервизни Услуги
ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков предлага изработване на спирачни тръбички, които са с дебелина 04,75 06,35 и са предназначени за всякакви марки

ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ
СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Кога се сменя спирачен барабан?

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

От голямо значение за автомобила е спирачните дискове да бъдат оглеждани при всяка смяна на накладки. Възможно е кривини по

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК
ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Кога се използват задни барабанни накладки?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР
ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА
СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

Смяна на спирачна помпа
ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Как се обезвъздушава спирачна система?

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ
СМЯНА НА МАРКУЧ

Кога се сменя спирачен маркуч?

СМЯНА НА МАРКУЧ
РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ

Защо е важна редовната диагностика на спирачен апарат?

РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София