СМЯНА НА МАРКУЧ

СМЯНА НА МАРКУЧ

Нужна е редовна диагностика какво е състоянието на обвивката на автомобилните спирачни маркучи. Изключително важно е, ако те имат проблем, да бъдат подменени навреме.

При извършване на ремонт по спирачната система на колата и при подмяна на спирачната течност се налага обезвъздушаване на цялата спирачна система.

Препоръчително е едновременно да смените и задните, и предните спирачни маркучи. Само така може да се предотврати увреждането от естествения процес на увреждане поради стареенето на материала.

Съвети

 

Лесно можете да проверите маркучите за налични течове, като това може да стане дори само с визуална проверка. В случай, че се усъмните, може да ги докоснете с пръст, това е начинът да се уверите. Добре е винаги да подменяте спирачните маркучи в комплект. Повредените маркучи винаги трябва да бъдат подменяни с нови.

Обхват на услугата

 

Извършването на тази дейност съдържа редица отделни действия. Започва с източване на спирачната течност. Следва демонтаж на компонентите, които са ограничаващи за достъпа до маркучите. Това могат да бъдат кори, различни видове изолации или гуми и др. Демонтират се повредените маркучи и след това монтират новите маркучи. Системата следва да бъде напълнена със спирачна течност. Ремонтните действия приключват с обезвъздушаването на спирачната система.

Има обаче и други неща, които трябва да се извършат, преди да подкарате автомобила си. Прави се проверка на отделните компоненти за течове. При липса на такива демонтираните компоненти се поставят обратно. Цялата процедура окончателно завършва с тестово шофиране на автомобила

Спирачната система

 

Спирачната система е изключително отговорна за поддръжка. Тя е една от най-съществено важните автомобилни системи. Това е така, тъй като от нея зависи не само вашата сигурност, а и тази на останалите водачи. Системата е съставена от редица елементи, ключовите от които включват елементи като главен спирачен цилиндър, цилиндри, скоби, накладки и челюстни накладки, а също и дискове, маркучи и барабани.

Повреденият маркуч причинява течове на спирачната течност и това може да доведе до спукване на маркуча, най-често по време на спиране. Това от своя страна води до загуба на налягане в цялата спирачна система. Заповядайте в денонощен сервиз Петков, ако имате такъв проблем, ние ще го отстраним с бързина и професионализъм.

Сервизни Услуги
ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков предлага изработване на спирачни тръбички, които са с дебелина 04,75 06,35 и са предназначени за всякакви марки

ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ
СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Кога се сменя спирачен барабан?

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

В устройството на автомобила най-често срещаното приложение на хидравличен цилиндър са спирачните цилиндри, помпата на съединителя и спирачната помпа. С

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

От голямо значение за автомобила е спирачните дискове да бъдат оглеждани при всяка смяна на накладки. Възможно е кривини по

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК
ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Кога се използват задни барабанни накладки?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР
ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА
СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

Смяна на спирачна помпа
ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Как се обезвъздушава спирачна система?

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ
РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ

Защо е важна редовната диагностика на спирачен апарат?

РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София