РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ

РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ

В случай, че блокира спирачният апарат, това е възможно да доведе до многобройни опасни ситуации по време на шофиране, а също така и да причини сериозни щети на някои от другите компоненти от спирачната система на колата.

С течение на времето ръждата започва да е пречка за движението на буталата на челюстните накладки и по този начин блокира спирачния апарат.

Автомобилът в този случай тегли в конкретна посока. Тогава колелото е блокирало, а накладките са започнали да задържат и тогава се отделя по-сериозно количество топлина.

Раздвижването на спирачния апарат всъщност се състои в неговото цялостно почистване от ръждата, размърдване на буталата, подмяна на уплътнения и на пръстени и тяхното последващо смазване.

Ако спирачният апарат блокира е възможно да доведе до някоя повреда на други от спирачните компоненти на вашето превозното средство. Това е причината прегледът и поддръжката на спирачната система да бъдат изключително важни.

Съвети

 

Трябва спирачните апарати да бъдат проверявани при всяка подмяна на накладки или пък на спирачни дискове. Рециклирането на спирачните апарати е възможно и не е особено скъпо, така че е препоръчително и можете да го правите съвсем редовно. Само така ще може да сте напълно сигурни, че те работят правилно.

Обхват на услугата

 

Раздвижването на спирачния апарат е процедура, започваща с демонтиране на спирачните апарати. Следва да бъде проверено тяхното техническо състояние и апаратите да бъдат почистени. Работата продължава с поцинковане на спирачните апарати. Всичко завършва с монтирането обратно на спирачните апарати.

Ако автомобилът ви има нужда от раздвижване на спирачен апарат, доверете се на квалифицираните специалисти в столичния денонощен автосервиз Петков. Тук ще извършим напълно професионално не само тази услуга, а и още много други ремонтни дейности, свързани с вашия автомобил. Заповядайте при нас, защото гарантираме качеството на извършената от нас работа.

В сервиз Петков можем да раздвижим спирачния апарат на вашия автомобил. Не се колебайте да се обърнете към нас и при други налични проблеми, каквито и да са те, например смяна на маркуч, смяна на спирачна тръбичка, обезвъздушаване на спирачна система и какво ли още не. Нашите квалифицирани специалисти при всички положения ще могат да ви помогнат колата ви да работи безупречно.

Сервизни Услуги
ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков предлага изработване на спирачни тръбички, които са с дебелина 04,75 06,35 и са предназначени за всякакви марки

ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ
СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Кога се сменя спирачен барабан?

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

В устройството на автомобила най-често срещаното приложение на хидравличен цилиндър са спирачните цилиндри, помпата на съединителя и спирачната помпа. С

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

От голямо значение за автомобила е спирачните дискове да бъдат оглеждани при всяка смяна на накладки. Възможно е кривини по

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК
ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Кога се използват задни барабанни накладки?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР
ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА
СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

Смяна на спирачна помпа
ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Как се обезвъздушава спирачна система?

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ
СМЯНА НА МАРКУЧ

Кога се сменя спирачен маркуч?

СМЯНА НА МАРКУЧ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София