ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Обезвъздушаването на спирачната система е особено важно за доброто състояние на автомобила ви. Извършва се периодично, при извършването на определени ремонтни дейности. От обезвъздушаване ще се нуждае многократно колата ви. То е необходимо след всяка загуба на налягане. Трябва също така да се извършва и при подмяна на накладки, на спирачни маркучи или на спирачна помпа например.

Определени количества въздух е възможно да заседнат в спирачните тръби и маркучи. Те могат да се окажат истински опасен капан. Може да доведат до проблеми, като най-сериозният от тях е възможността при натискане на спирачката тя да блокира. Това е изключително опасно за вашата сигурност и за тази на всички пътници в автомобила. Освен това блокирането на спирачките би застрашило и всички останали участници в движението.

Съществуват няколко различни метода, които могат да бъдат използвани за обезвъздушаване. Особено важно е да се спазва конкретната последователност, която е предварително определена за тази процедура. Ако тя не бъде спазена, рискувате обезвъздушаването да не бъде направено достатъчно добре. Това е доста сериозна задача. Ако сте достатъчно добре запознати с устройството на автомобила и имате технически познания на високо ниво, може да го извършите и сами. Но ако не сте напълно убедени, че ще се справите, потърсете услугите на професионалисти. Така ще си гарантирате правилното извършване на обезвъздушаването, което пък ще ви спести безкрайните възможности за проблеми и нередности за напред.

Спирачната система като цяло представлява един затворен кръг и в случай на намаляване на нивото на наличната спирачна течност в казанчето на спирачната помпа, трябва да се направи неотложен преглед на цялата система.

Денонощен автосервиз Петков, който се намира в град София, е на ваше разположение всеки ден от седмицата, по всяко едно време. Ако се нуждаете от ремонт на автомобила ви, заповядайте при нас. Ние ще проверим какъв точно е проблемът, а след това с професионализъм ще го отстраним. Гарантираме, че извършените от нас ремонтни дейности са с високо качество и използваме единствено подходящи авточасти.

В сервиз Петков можем да обезвъздушим спирачната система на автомобила ви. Освен това може да ни се доверите за всякакъв друг необходим ремонт като смяна на маркуч или раздвижване на спирачен апарат.

Сервизни Услуги
ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков предлага изработване на спирачни тръбички, които са с дебелина 04,75 06,35 и са предназначени за всякакви марки

ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ
СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Кога се сменя спирачен барабан?

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

В устройството на автомобила най-често срещаното приложение на хидравличен цилиндър са спирачните цилиндри, помпата на съединителя и спирачната помпа. С

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

От голямо значение за автомобила е спирачните дискове да бъдат оглеждани при всяка смяна на накладки. Възможно е кривини по

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК
ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Кога се използват задни барабанни накладки?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР
ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА
СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

Смяна на спирачна помпа
СМЯНА НА МАРКУЧ

Кога се сменя спирачен маркуч?

СМЯНА НА МАРКУЧ
РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ

Защо е важна редовната диагностика на спирачен апарат?

РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София