СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ

СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ

Термостатът представлява особено съществена част от охладителната система на колата. Той служи за нейното ускоряване на бързината на загряване и поддържането на нужната температура на двигателя в определените като най-подходящи граници.

С помощта на термостата се осъществява контрол върху циркулацията на охладителна течност между двигателя и водния радиатор.

При достигането на определени температури се затваря и се отваря специално пригодена клапа.

При неправилно функциониране на термостата е възможно да се стигне до прегряване на двигателя на колата. При извършена смяна на термостат се прави проверка, диагностика и обезвъздушаване на охладителната система на колата.

Съвети

При неизправност термостатът трябва да бъде подменян възможно в най-близко време, за да бъде избегната повреда на двигателя. Винаги трябва термостатът да бъде подменян заедно с корпусното уплътнение. Не се притеснявайте, защото новият термостат не е особено скъп. Със сигурност е доста по-добре да изхарчите пари за закупуването на нов термостат, а не да нанесете някакви много по-скъпи щети по двигателя на автомобила ви.

Обхват на услугата

Услугата включва няколко последователни действия. Започна се с демонтирането на корпус на термостата и неговата подмяна. Подменя се и уплътнението на корпуса. Следва процедура по пълненето на системата с новата вече охладителна течност. Процедурата завършва с проверка, която установява дали новият термостат е в състояние да работи правилно.

Имайте предвид, че термостатът на автомобила ви носи отговорност за отварянето на големия кръг от охладителна . Ако се случи да установите, че е отчетена твърде висока температура на двигателя, трябва да проверите каква е температурата на радиатора. В случай, че радиаторът е студен, това значи, че термостатът не е смогнал да отвори големия кръг на охладителна система. Обаче ако двигателят загрява много бавно, това значи, че големият кръг се отваря прекалено бързо. Неизправността в охладителната система и в двата случая е причинена поради повреден термостат.

В денонощен сервиз Петков можем да ремонтираме всякакви повреди, които възникват по вашия автомобил. Разполагаме с голяма наличност от резервни части. Имаме нужните условия за извършване на ремонтните дейности. Разполагаме с техника и квалифицирани майстори, които ще поправят колата ви. Ако автомобилът ви се нуждае от смяна на термостат, заповядайте при нас.

Сервизни Услуги
Смяна управление на перката за охлаждане

Охладителната система е една от важните за автомобила. Тя съдържа доста различни елементи, които са свързани помежду си. Ако се

Смяна термодатчик

Сензорът има ролята да контролира температурата на охладителната течност. Той предоставя нужните данни на компютъра, който пък управлява двигателя. Данните

Смяна термодатчик
Смяна на воден фланец

При всички положения всеки един автомобил се нуждае от поддръжка. Дори и да се кара изключително внимателно и да се

Смяна на воден фланец
Смяна дифузьор перка охлаждане

Дифузър перка охлаждане е част от охладителната система на автомобила. Тя като цяло представлява доста елементи, свързани по между си,

Смяна дифузьор перка охлаждане
Смяна водна помпа

Изключително важна е правилната работа на охладителната система. Тя предпазва от прегряване двигателя и същевременно осигурява отопление в колата, вътре.

СМЯНА НА АНТИФРИЗ

Охладителната течност е от голямо значение за двигателя на автомобила. Преди началото на зимния мразовит сезон, е необходимо да се

Смяна на антифриз
СМЯНА НА ВОДНА ПОМПА

Ролята на водната помпа е да придвижва и изпомпва охладителната течност в системата на охлаждане на автомобила ви. Дефектите във

Смяна на водна помпа
СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР

Какви са симптомите за повреда на вентилатора на радиатора?

СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР
СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР

Каква е функцията на водния радиатор на автомобила?

СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР
СМЯНА НА ВОДНО СЪЕДИНЕНИЕ

Колко е важна прецизната смяна на водно съединение?

СМЯНА НА ВОДНО СЪЕДИНЕНИЕ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София