СМЯНА НА ВОДНО СЪЕДИНЕНИЕ

СМЯНА НА ВОДНО СЪЕДИНЕНИЕ

Водното съединение реализира връзката между двигателя и водния радиатор на колата. С течение на времето то постепенно се закъсва и почва да пропуска. Това води пък до загуба на количество охладителна течност.

С намаляването на нивото на течността е възможно да се стигне до прегряването на двигателя.

За всеки от различните типове двигатели са предназначени отделни водни съединения, които имат своята специфична форма. Много е важно да е монтирано точното, правилно съединение, за да бъде избегнато прегъването и спирането на приток на охладителна течност.

Когато се извършва смяна на водното съединение се проверява, след това се тества и накрая се обезвъздушава цялата автомобилна охладителна система.

Съвети

Съветваме ви да подменяте през определен период от време охладителната течност. В противен случай тя губи част от свойствата си.  Също така никога не бива да отвивате капачката на радиатора, когато двигателят е топъл. Ако в радиатора е налична повреда, тогава е напълно допустимо и автомобилът да спре изцяло да функционира.

Ако в радиатора настъпи повреда, тогава може да се опитата да се придвижите до най-близкия сервиз. Преди да го направите обаче трябва да настройте вентилатора на автомобилното парно до максимална мощност и температура. Ако непредвидено настъпи аварийна ситуация, тогава може да допълните системата с подходяща деминерализирана вода.

Обхват на услугата

Услугата е обхватна. Тя започва с отстраняването на охладителната течност, налична в системата. Следва премахването на някои отделни елементи, които ако са по местата си възпрепятстват достъпа до радиатора. Такива например са бронята, капаците и други радиатори. След това е ред на демонтирането на радиатора. Поставя се новият радиатор и системата се зарежда с нов антифриз. Охладителната система се обезвъздушава и се проверява дали системата вече работи коректно, когато вече двигателят е достигнал нужната работна температура.

Денонощен сервиз Петков се намира в град София.  Работим без почивен ден, във всеки час през деня и нощта. Заповядайте при нас, за да прегледаме обстойно автомобила ви и да ремонтираме това, което е повредено по нея. Можете да разчитате на качествена поправка на всяка част от колата.  Ако водното съединение трябва да се ремонтира или смени, отново сме насреща, за да го направим за вас.

Сервизни Услуги
Смяна управление на перката за охлаждане

Охладителната система е една от важните за автомобила. Тя съдържа доста различни елементи, които са свързани помежду си. Ако се

Смяна термодатчик

Сензорът има ролята да контролира температурата на охладителната течност. Той предоставя нужните данни на компютъра, който пък управлява двигателя. Данните

Смяна термодатчик
Смяна на воден фланец

При всички положения всеки един автомобил се нуждае от поддръжка. Дори и да се кара изключително внимателно и да се

Смяна на воден фланец
Смяна дифузьор перка охлаждане

Дифузър перка охлаждане е част от охладителната система на автомобила. Тя като цяло представлява доста елементи, свързани по между си,

Смяна дифузьор перка охлаждане
Смяна водна помпа

Изключително важна е правилната работа на охладителната система. Тя предпазва от прегряване двигателя и същевременно осигурява отопление в колата, вътре.

СМЯНА НА АНТИФРИЗ

Охладителната течност е от голямо значение за двигателя на автомобила. Преди началото на зимния мразовит сезон, е необходимо да се

Смяна на антифриз
СМЯНА НА ВОДНА ПОМПА

Ролята на водната помпа е да придвижва и изпомпва охладителната течност в системата на охлаждане на автомобила ви. Дефектите във

Смяна на водна помпа
СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР

Какви са симптомите за повреда на вентилатора на радиатора?

СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР
СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР

Каква е функцията на водния радиатор на автомобила?

СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР
СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ

Каква е функцията на термостата в автомобила?

СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София