Смяна на воден фланец

Смяна на воден фланец

При всички положения всеки един автомобил се нуждае от поддръжка. Дори и да се кара изключително внимателно и да се извършват всички препоръчителни профилактики, все някога идва момента, в който настъпва и повредата.

Нужда от ремонт може да възникне във всяка част от автомобила, в това число и в охладителната система. Един от често срещаните нужди от ремонт са свързани с водния фланец. Той подлежи единствено на смяна. Ако воден фланец на колата ви се повреди, той ще трябва да бъде сменен. Заповядайте в денонощен сервиз Петков, за да проверим състоянието на автомобила и да отстраним проблемите.

Признаци, по които може да се ориентирате, че е наличен проблем с воден фланец на автомобила

В случай, че докато чакате да загрее колата усетите някаква различна, например сладникава миризма или пък ако забележите прекалено силно запотяване на прозорците, вероятно е това да означава, че има проблем с фланеца и радиаторът е повреден.

Имайте предвид също, че теч от радиатора на парното е напълно възможно да доведе до различни неизправности в цялата охладителна система.

Обхват на услугите

 

Услугата по смяна на воден фланец е обхватна. Според конкретния модел е възможно някоя от услугите да е пропусната или да се нуждае от извършването на нещо допълнително.

Започва се с източване на охладителната течност от системата. Следва процес по демонтиране на нужните компоненти, които трябва да бъдат отстранени от таблото. Следва демонтиране на радиатора на парното и след това – монтиране на нови воден фланец. Следва да се извърши проверка, с която да се установи дали охладителната система вече работи коректно. Едва тогава идва моментът за монтирането на елементите обратно на таблото.

Защо да изберете денонощен сервиз Петков?

 

В сервиз Петков – гр. София предлагаме всякакви услуги, свързани с охладителната система на автомобила. Един от ремонтите, които можем да извършим за вашия автомобил, е смяна на воден фланец. Можем да извършим ремонта с лекота, като гарантираме за отлично свършена работа, а също така и за това, че новите поставени авточасти ще бъдат с нужното качество, така че не се колебайте да се обърнете към нас. Сервиз Петков може да извърши професионално и качествено услугата.

Сервизни Услуги
Смяна управление на перката за охлаждане

Охладителната система е една от важните за автомобила. Тя съдържа доста различни елементи, които са свързани помежду си. Ако се

Смяна термодатчик

Сензорът има ролята да контролира температурата на охладителната течност. Той предоставя нужните данни на компютъра, който пък управлява двигателя. Данните

Смяна термодатчик
Смяна дифузьор перка охлаждане

Дифузър перка охлаждане е част от охладителната система на автомобила. Тя като цяло представлява доста елементи, свързани по между си,

Смяна дифузьор перка охлаждане
Смяна водна помпа

Изключително важна е правилната работа на охладителната система. Тя предпазва от прегряване двигателя и същевременно осигурява отопление в колата, вътре.

СМЯНА НА АНТИФРИЗ

Охладителната течност е от голямо значение за двигателя на автомобила. Преди началото на зимния мразовит сезон, е необходимо да се

Смяна на антифриз
СМЯНА НА ВОДНА ПОМПА

Ролята на водната помпа е да придвижва и изпомпва охладителната течност в системата на охлаждане на автомобила ви. Дефектите във

Смяна на водна помпа
СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР

Какви са симптомите за повреда на вентилатора на радиатора?

СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР
СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР

Каква е функцията на водния радиатор на автомобила?

СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР
СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ

Каква е функцията на термостата в автомобила?

СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ
СМЯНА НА ВОДНО СЪЕДИНЕНИЕ

Колко е важна прецизната смяна на водно съединение?

СМЯНА НА ВОДНО СЪЕДИНЕНИЕ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София