СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР

ЧИСТА ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА

Да поддържате охладителната система чиста и в пълна изправност е изключително важно за безаварийната работа на двигателя.

Доста често се случва охладителната система на някои от по-старите коли да е много замърсена. Наличността на утайки в охладителната и в отоплителната система реализират бариери при обмен на топлината и блокират вентилите на термостата и на регулиращите механизми.

От своя страна това може да доведе до прегряване. Ако температурите на двигателя са прекалено високи, те го принуждават да работи на неикономичен режим, като дава висок разход на гориво. Освен това така работи с високо износване и под завишен риск от настъпване на повреди.

Защо е важна чистотата на охладителната система?

 

За да работи максимално добре, охладителната система трябва да се поддържа не само технически изправна, но и чиста. Процедурата, с която се извършва тази поддръжка на чистотата, се нарича промиване. Тя се извършва в специални сервизни условия и удължава живота на охладителната система като цяло.

Неизправност в охладителната система може да причини скъпоструващи щети или да ви изправи пред изключително неприятни ситуации, затова най-добре е да прилагате редовно промиването не само при установена сериозна нужда, но и като превенция. Това ще ви спести неприятности  и пари.

Защо да изберете сервиз Петков?

 

В денонощен сервиз Петков предлагаме прецизното извършване на процедурата промиване на охладителни системи. Това е приложимо действие за всички марки автомобили.

Автосервиз Петков работи денонощно, така че по което и да било време да настъпи нуждата от някакъв вид ремонт, ние сме насреща. Извършваме ремонтите коректно, бързо и качествено.

Високото качество на предлаганите от нас услуги са комплексен резултат от важните неща, с които разполагаме. Най-важното е, че имаме екип, изграден изцяло от квалифицирани професионалисти. Имаме и добре оборудвана база, където да извършваме дейностите. Мястото е подходящо и като терен, и като местоположение, а и разполагаме с необходимата техника за извършването на всичко, което предлагаме.

Ако колата ви се нуждае от ремонт, не се колебайте да изберете денонощен сервиз Петков. Същото се отнася и ако сте решили да съхранявате чистотата на охладителната система. Ние ще я промием прецизно и качествено, така че заповядайте при нас.

Сервизни Услуги
Смяна управление на перката за охлаждане

Охладителната система е една от важните за автомобила. Тя съдържа доста различни елементи, които са свързани помежду си. Ако се

Смяна термодатчик

Сензорът има ролята да контролира температурата на охладителната течност. Той предоставя нужните данни на компютъра, който пък управлява двигателя. Данните

Смяна термодатчик
Смяна на воден фланец

При всички положения всеки един автомобил се нуждае от поддръжка. Дори и да се кара изключително внимателно и да се

Смяна на воден фланец
Смяна дифузьор перка охлаждане

Дифузър перка охлаждане е част от охладителната система на автомобила. Тя като цяло представлява доста елементи, свързани по между си,

Смяна дифузьор перка охлаждане
Смяна водна помпа

Изключително важна е правилната работа на охладителната система. Тя предпазва от прегряване двигателя и същевременно осигурява отопление в колата, вътре.

СМЯНА НА АНТИФРИЗ

Охладителната течност е от голямо значение за двигателя на автомобила. Преди началото на зимния мразовит сезон, е необходимо да се

Смяна на антифриз
СМЯНА НА ВОДНА ПОМПА

Ролята на водната помпа е да придвижва и изпомпва охладителната течност в системата на охлаждане на автомобила ви. Дефектите във

Смяна на водна помпа
СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР

Какви са симптомите за повреда на вентилатора на радиатора?

СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР
СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР

Каква е функцията на водния радиатор на автомобила?

СМЯНА НА ВОДЕН РАДИАТОР
СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ

Каква е функцията на термостата в автомобила?

СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София