Почистване на радиатор на парно

Почистване на радиатор на парно

Всяка кола е оборудвана поне с два охладителни радиатора. На тях е възложено да изпълняват особено важни функции в автомобила. Предназначени са за охлаждане на двигателя, както и на климатичната система.

Колите, които са с автоматична скоростна кутия, също са оборудвани и с допълнителен радиатор, който да охлажда автоматичната скоростна кутия. Това е причината да бъде ясно, че радиаторите в автомобила е редно винаги да бъдат поддържани във възможно най-добро състояние.

По времето, в което автомобилът е в експлоатация, радиаторите са непрестанно изложени на различни атмосферни условия – например като замърсявания, тополов пух, прах, малки камъчета и редица други.

Как да предпазим радиатора и да го поддържаме в изправност?

С цел да бъдат предпазвани радиаторите, голям брой собственици на коли използват най-различни всевъзможни материали. Истината обаче е, че това пречи на нормалния начин на работа на радиатора и същевременно повишава рисковете от настъпване на повреди.

Поставяне на метална мрежа

Между най-често срещаните начини за предпазване на радиаторите се отличава похватът с инсталиране на метална мрежа. При една част от моделите автомобили дупките, разположени в радиатора и в релсите на бронята са големи, колкото трябва. През тези дупки влиза мръсотия и понякога даже и малки камъни, като те могат да доведат до повреда на радиатора.

Това е основанието инсталирането на металната мрежа да изпълнява добра защитна функция.

Почистване на радиатора

Най-често използваният начин, по който се почиства радиаторът, е неговото измиване под силна водна струя. Това като услуга се предлага в по-голямата част от автомивките, но, въпреки че е напълно достъпно, не е особено ефективно.

Можете също така да почистите радиаторите и сами, като направите това в домашни условия. Нужно е за време от няколко поредни дни да ги накиснете да постоят в детергент, а едва след това вече да ги изплакнете, след което пък да ги обработите с пароструйка. Това е начин, който не е особено лесен, но пък действа и излиза евтино.

Все пак, разбира се, е препоръчително все пак тази процедура да се извърши в автосервиз. Така радиатора на парното ще бъде почистен качествено и професионално. Заповядайте в денонощен сервиз Петков, ние предлагаме тази услуга!

Сервизни Услуги
Covid-19 работно време

Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Автосервиз Петков няма да обслужва клиентите си денонощно. През нощната смяна ще се

Електрозарядни станции за зареждане на електромобили

Столичния денонощен сервиз Петков, който се намира в гр. София, предлага на своите клиенти мобилно зареждане на електромобили. Освен това

Електрозарядни станции за зареждане на електромобили
Има ли полза от зимните гуми през зимата

Да, със сигурност има полза от зимните гуми през мразовития сезон, тъй като те спомагат за безопасното шофиране по пътищата.

Има ли полза от зимните гуми през зимата
5 съвета как да се грижим за автомобила

Редовната поддръжка на автомобила, ще ви помогне той да живее дълго, и да Ви бъде под ръка, когато се наложи.

5 съвета: как да се грижим за автомобила
НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА

Какви са симптомите за повреда на трансмисията?

НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА
Замъглени стъкла на автомобила

Какво да правите, ако прозорците на колата се изпотяват?

Замъглени стъкла на автомобила
Ремонт със собствени ръце

Кога се налага и как се сменят свещи?

Ремонт със собствени ръце
ЗАМЕСТВАЩ АВТОМОБИЛ

Какво означава “Заместващ автомобил”?

ЕКСПРЕСНИ РЕМОНТИ

Сервиз Петков предлага експресни ремонтни дейности по автомобили.

Експресни ремонти
МОБИЛНА ДИАГНОСТИКА И СЕРВИЗ

Мобилната група на Сервиз Петков оказва спешна пътна помощ.

Мобилна диагностика и сервиз
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София