СМЯНА НА КОРМИЛЕН НАКРАЙНИК

СМЯНА НА КОРМИЛЕН НАКРАЙНИК

Кормилният накрайник представлява основен компонент, част от кормилната уредба на колата. На самата кормилна рейка има разположени външен и вътрешен кормилен накрайник.

Винаги е необходимо след смяна на кормилен накрайник да се извърши реглаж на преден мост. Това се налага поради възможна промяна в сходимостта.

Износеният или повреден кормилен накрайник може да доведе до неравномерно износване на вътрешните или външни ръбове на гумите на вашия автомобил.

Трябва да проверите дали накрайникът ви не е повреден, ако при крайно навиване на волана например започне да се чува чукане или скърцане. Други признаци могат да бъдат видимо разкъсан маншон на кормилния накрайник или установен луфт при извършена проверка на ходова част. Автомобилът е възможно да дърпа в различни посоки докато шофирате и спирате.

Съвети

Съветваме ви да промените кормилните накрайници от двете страни по едно и също време. Щом единият е повреден, неминуемо скоро и на другия ще му се случи същото. Имайте предвид, че висококачествените продукти по-дълго издържат и подсигуряват по-висок комфорт по време на шофиране.

Препоръчително е да правите реглаж след всяка смяна на кормилни накрайници.

Обхват на услугата

Услугата започва с работа, свързана с демонтаж на колелата. Следва демонтаж на разбития кормилен накрайник и тогава вече може да се монтира новият кормилен накрайник.

Истината е, че кормилните накрайници се повреждат прекалено често, повече от който и да било друг елемент от кормилната уредба. Изправността им е много важна, защото всъщност от тях зависи безопасността ви и комфорта за всички пътници по време на шофиране.

Един разбит шарнир на кормилния накрайник ще доведе до вибрации във волана, а това ще причини не дотам прецизна работа на автомобилната кормилна уредба. Ако това се случи, кормилните накрайници обезателно трябва да се сменят. Също така в случай на подмяна е добра идея да направите проверка и на другите компоненти от кормилната уредба. Обърнете внимание и на окачването на автомобила, като за да бъде проверено всичко това, трябва да посетите сервиз.

Заповядайте в денонощен сервиз Петков – гр. София. Тук предлагаме пълна диагностика и ремонт на кормилни накрайници, а можем да ви помогнем също и ако се нуждаете от смяна на кормилна щанга или монтаж и демонтаж на рейка.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София