СМЯНА НА КАРЕ НА КОРМИЛЕН ПРЪТ

СМЯНА НА КАРЕ НА КОРМИЛЕН ПРЪТ

Воланът е свързан с кормилната рейка посредством т. нар. “чупещо се” каре.

Тази важна свръзка има ролята да осигурява възможността кормилният прът да стои под точно определен ъгъл. Това е изискване, свързано с разположението спрямо кормилната рейка.

Постепенно с течение на времето се износват елементи на кормилното каре. Това от своя страна е възможно да доведе до луфт във волана. Друга възможна последица могат да бъдат неприятни шумове и в различни по-специфични случаи – до затруднено въртене на волана при завои.

Не бива да подценяваме в никакъв случай необходимостта от смяна на каре на кормилен прът. Повредата при подобен тип детайли е доста опасна и е възможно да доведе дори до сериозни инциденти на пътя.

Устройство

 

Воланът е свързан с кормилната колона и с кормилната рейка със специална шарнирна връзка с каре-кръстачка. Тя позволява определена промяна на работния ъгъл. С течение на времето каретата постепенно се износват, като започват да предизвикват шум и така създават риск от неизправност в кормилната уредба като цяло.

Съвети

 

Карето на кормилния прът е много важна част от автомобилното устройство. Това е така, защото оказва сериозно влияние върху безопасността по време на шофиране. В случай, че карето се счупи, това може да доведе до абсолютна загуба на управлението на колата. Това може да бъде много опасно и да доведе даже и до инциденти.

Ако сте решили да си вземете кола втора употреба, винаги трябва да проверявате състоянието на кормилното управление. Трябва да имате предвид, че смяната на елементите по него не е от най-евтините, така че внимавайте в избора си.

Обхват на услугата

Услугата обхваща демонтаж на кормилния прът. Следва поставянето, т.е. монтажът на новия кормилен прът. Специализираната услуга ще продължи с проверка от страна на монтьорите на кормилното управление и всичко това ще завърши с реглаж на колелата. Ако междувременно се появят още неща с нужда от ремонт или смяна, те също могат да бъдат поправени.

Ако се нуждаете от смяна на каре на кормилен прът,  заповядайте в денонощен сервиз Петков в град София. Ще получите професионално обслужване. Можем да сме ви полезни и при много други проблеми като реглаж на преден и заден мост и смяна на предна пружина и ред други.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София