СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА

СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА

Изпускателната тръба свързва изпускателния колектор с другата част на т.нар. ауспухова система.

Първата част от генерацията е наречена колекторна тръба, а също и двуцевка. Основните компоненти на системата, отговаряща за обработените газове, е възможно да имат фланци. Целта им е да улесняват подмяната и монтажа.

Съдържанието на голям процент водна пара в отработените газове е безспорен факт. С течение на времето водата води до постепенното корозиране на отделни елементи от изпускателната система.  Когато това стане, налага се подмяна на двуцевката.

Роля на изпускателния колектор

 

Т. нар. изпускателен колектор или колекторната тръба има ролята да събира изгорели газове от всеки отделен цилиндър. Прехвърля ги към изпускателните тръби. Колекторът е прикрепен към блока на двигателя, закрепен е с шпилки. Подмяната му се налага тогава, когато се спука или пък изкриви.

Как се сменява колекторът?

 

Колекторната тръба трябва да се смени в случай, че двигателят е изваден от автомобила. При повечето от по-старите коли отстраняването на шпилките, които закрепват колектора към блока на двигателя, вероятно ще се окаже сложно, защото може да се окажат корозирали или да са слепнали. Добър вариант е да ползвате ръждопреобразовател в продължение на 1 или 2 дни, преди да смените колектора. Така по-лесно ще разхлабите винтовете. Махането на колектора обикновено е невъзможно без откачването на маркучите за турбокомпресора или без сваляне на клапан за рециркулация на отработените газове. След като се отстранят излишните винтове, другата част от изпускателните тръби вече може да бъдат откачени от колектора.

Монтаж на нов колектор

 

След като монтирате нов колектор, наложително е да проверите неговата контактна повърхност с блока на двигателя. Освен това трябва да почистите блока на точно това място. Би било добре да ползвате нови шпилки и да ги прекарате в монтажните отвори от блока. Задължителна е и нова гарнитура на изпускателния колектор. След като монтирате колектора е редно да стартирате двигателя. Тогава извършете проверка на свръзката между новия колектор и двигателя и проверете дали реално изпуска отработени газове. Уверете се, че двигателят на автомобила ви работи тихо.

В денонощен автосервиз Петков по всяко време сме на разположение да отстраним повредите по вашия автомобил. Ще сменим без проблем колекторната тръба на автомобила ви.

Сервизни Услуги
СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата монтаж и демонтаж на ауспух (гърне)?

СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата смяната на заден ауспух?

СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ
ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР

Каква е функцията на резонаторното гърне?

ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР
ОГЪВАНЕ НА ТРЪБИ

Защо се налага огъването на тръби на изпускателната система?

Огъването на тръбите е една от най-специализираните процедури при ремонта на ауспусите. Това действие може да се извърши само от специализиран персонал и за целта е необходима специализирана машина. В автосервиз Петков разполагаме с всичко нужно за извършването на тази процедура. В случай, че огъването на тръбата бъде извършено неправилно, ще се промени геометрията, а в същото време и динамиката на изпускателната система, а това може да доведе до проблеми. За улеснение при изчисленията, огъването на тръби се изчислява като стойност към цената на тръба на метър, която е монтирана на генерацията на колата. Роля на ауспуха Ауспусите представляват един от основните елементи от изпускателната система на колата. В тяхно отсъствие нито един модел, колкото и да е модерен автомобил, няма как да функционира напълно нормално. Ауспухът има следните функциите, които му е възложено да изпълняват, са следните: – те осезаемо намаляват шума от работата на двигателя – преобразуват изгорелите газове в такива, които не са чак толкова вредни за околната среда при тяхното изхвърляне през изпускателните тръби. Понякога обаче игнорираме тяхното значение и не им обръщаме полагаемото внимание. Възможно е дори до толкова да не им обърнем внимание, че в даден момент някое от тях да падне от колата по пътя, по време на движение. Важността на процедурата Тази процедура е изключително важна и в никакъв случай не бива да бъде подценявана. Важно е тръбата да бъде огъната правилно. Ако това не бъде направено, както трябва, това крие доста рискове за начина, по който работи изпускателната система. Възможно е и да се стигне дори до сериозни повреди, които да струват много пори. Защо да изберете автосервиз Петков Изпускателната система е една от съществените за автомобила. Ако някой от компонентите й бъде повреден, тя цялата вече е застрашена. Във всеки един момент може да започне да функционира неправилно. Огъването на тръбите е много важно при ремонта и монтирането на ауспуси. В денонощен сервиз Петков, гр. София, предлагаме всякакви ремонтни дейности за автомобила ви, в това число и на изпускателната система. Ако имате нужда от ремонт на ауспух, заповядайте при нас. Ние ще го отстраним и ще огънем тръбата по правилния начин.
ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

Какви видове заварки предлага Сервиз Петков?

ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Какво включва смяната на средна тръба за ауспух ?

СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Кога се налага демонтаж и монтаж на задна тръба на ауспух?

СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ

Меката връзка свързва изпускателния колектор с изпускателната система на автомобила.

СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ
ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР

Кога е необходима смяна на колектор на ауспухова система?

ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР
РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

С какво започва ремонтът на ауспуховата система и защо се налага?

РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София