СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ

СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ

Задният ауспух представлява крайното гърне, което е част от изпускателната система на колата.

Услугата по монтажа и демонтажа на задния ауспух, който е познат още като гърне, се прави само от специализиран в сферата персонал, със специализирани инструменти и в подходящи сервизни условия. Сваленият ауспух задължително се подменя с нов такъв.

Когато е нужно, подменят се и уплътненията между компонентите и фланците. Те са гарнитура, уплътнителен пръстен, тампони за захващането или скоба.

Съвети, с които максимално да удължите живота на ауспуха на автомобила ви

 

Съветваме ви по възможност да не предприемате кратките пътувания. При извършването на такива температурите на ауспуха остават ниски, а това води до конденз на водни пари вътре в системата, по вътрешните й компоненти. От своя страна те пък образуват киселини в комбинация с някои от другите останали съединения, които се съдържат в отработените газове. Също така предизвикват голяма корозия, която намалява значително живота на цялата система.

Добре е да избягвате шофирането, когато пътните условия са неблагоприятни. Като неблагоприятни условия можем да определим наличието на кал, пясък, камъни, вода и сол по пътната настилка. Всички те могат да причинят повреди в ауспуха. Ако система е нагорещена и се натопи във вода или пък влезе в допир със сняг, тогава настъпва бързото свиване на изграждащия материал, а това отслабва заваръчните шевове, също и уплътненията на съставните компоненти.

Най-добре би било да подбирате висококачествени ауспухови системи. Освен това се нуждаете и от квалифициран сервиз за извършване на ремонти.

Спазването на тези правила би ви гарантирало, че ауспухът на автомобила ви ще има значително по-дълъг живот. Голяма част от възможните дефектите биха могли да бъдат избегнати в случай, че монтажът бъде извършен напълно правилно и се използват нужните инструменти. Трябва също така да се спазват съответните разстояния до компонентите на окачването и каросерията.

В денонощен автосервиз Петков, който се намира в град София, извършваме всякакви ремонтни дейности по автомобили. Ако колата ви се нуждае от смяна на заден ауспух, заповядайте при нас. Предлагаме и смяна на среден ауспух, и поставяне на генератор и огъване на тръби. Всички извършени ремонти ще са с гарантирано високо качество.

Сервизни Услуги
СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата монтаж и демонтаж на ауспух (гърне)?

СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ
ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР

Каква е функцията на резонаторното гърне?

ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР
ОГЪВАНЕ НА ТРЪБИ

Защо се налага огъването на тръби на изпускателната система?

Огъването на тръбите е една от най-специализираните процедури при ремонта на ауспусите. Това действие може да се извърши само от специализиран персонал и за целта е необходима специализирана машина. В автосервиз Петков разполагаме с всичко нужно за извършването на тази процедура. В случай, че огъването на тръбата бъде извършено неправилно, ще се промени геометрията, а в същото време и динамиката на изпускателната система, а това може да доведе до проблеми. За улеснение при изчисленията, огъването на тръби се изчислява като стойност към цената на тръба на метър, която е монтирана на генерацията на колата. Роля на ауспуха Ауспусите представляват един от основните елементи от изпускателната система на колата. В тяхно отсъствие нито един модел, колкото и да е модерен автомобил, няма как да функционира напълно нормално. Ауспухът има следните функциите, които му е възложено да изпълняват, са следните: – те осезаемо намаляват шума от работата на двигателя – преобразуват изгорелите газове в такива, които не са чак толкова вредни за околната среда при тяхното изхвърляне през изпускателните тръби. Понякога обаче игнорираме тяхното значение и не им обръщаме полагаемото внимание. Възможно е дори до толкова да не им обърнем внимание, че в даден момент някое от тях да падне от колата по пътя, по време на движение. Важността на процедурата Тази процедура е изключително важна и в никакъв случай не бива да бъде подценявана. Важно е тръбата да бъде огъната правилно. Ако това не бъде направено, както трябва, това крие доста рискове за начина, по който работи изпускателната система. Възможно е и да се стигне дори до сериозни повреди, които да струват много пори. Защо да изберете автосервиз Петков Изпускателната система е една от съществените за автомобила. Ако някой от компонентите й бъде повреден, тя цялата вече е застрашена. Във всеки един момент може да започне да функционира неправилно. Огъването на тръбите е много важно при ремонта и монтирането на ауспуси. В денонощен сервиз Петков, гр. София, предлагаме всякакви ремонтни дейности за автомобила ви, в това число и на изпускателната система. Ако имате нужда от ремонт на ауспух, заповядайте при нас. Ние ще го отстраним и ще огънем тръбата по правилния начин.
СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА

Кога се прави демонтаж и монтаж на двуцевка /колекторна тръба/?

СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА
ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

Какви видове заварки предлага Сервиз Петков?

ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Какво включва смяната на средна тръба за ауспух ?

СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Кога се налага демонтаж и монтаж на задна тръба на ауспух?

СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ

Меката връзка свързва изпускателния колектор с изпускателната система на автомобила.

СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ
ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР

Кога е необходима смяна на колектор на ауспухова система?

ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР
РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

С какво започва ремонтът на ауспуховата система и защо се налага?

РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София