РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

Автомобилът е сложно устройство. Работата му зависи от изправността на всяка една от неговите съставни системи. Една от системите, изграждащи автомобилите, е изпускателната. Ако тя не функционира коректно, цялостната работа на автомобила може да бъде възпрепятствана.

Често се налага да се извършват ремонти по ауспуховата система на автомобила. Те се извършват със специализирана техника, от специалисти. Ремонтът на изпускателната система обикновено започва с пълно премахване на ръждата, възникнала по повърхността на корозиралите елементи. Тази система често страда от обилно ръждясване, защото е в непрестанен досег с кал, вода и други, които подпомагат процеса.

Ауспусите и тръбите от системата детайлно се проверяват за евентуални пробиви и корозия. Ако такива бъдат установени, пристъпва се към необходимите действия. Вариантите обикновено са два – заваряване или смяна на съответната повредена част.

Ако се спрете на варианта със заваряване, трябва да имате предвид, че резултатите няма да са толкова трайни, колкото при смяна. Залепването чрез заваряване е временно решение.

Елементи, които могат да бъдат ремонтирани в денонощен автосервиз Петков

В сервиз Петков предлагаме ремонт на ауспусите на автомобила. Тази услуга включва монтаж и демонтаж на ауспуха или гърнето, които се извършват от нашия специализиран персонал с подходящите инструменти и в нужните сервизни условия. Така се случва и подмяната на сваления вече ауспух с нов такъв.

Времетраенето, което отнема тази услуга, може да се приеме, че е приблизително 20-30 минути в случай, че не възникнат съпътстващи ремонти и не се наложи извършване на други сервизни операции.

Съставът от монтьори на автосервиз Петков е високо квалифициран във всякакъв тип дейности по ремонти на изпускателната система на автомобили.

С професионализъм бихме могли да ремонтираме тръбите, катализаторите, колената и връзките, които служат за захващане на различните компоненти.

Съвети за здрава ауспухова система

 

За да съхраните здрава ауспуховата система на автомобила си, обръщайте внимание на детайлите и не подценявайте превенцията. Някои компоненти, като например разхлабена скоба или пък тампон, биха могли да причинят сериозни щети в автомобилната изпускателна система.

Редовното извършване на преглед на ауспуховата система на колата дава възможност за своевременно отстраняване на възникнали проблеми. Това предпазва на пътя вас и всички останали участници в движението.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София