СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Понякога проблемите в изпускателната система на автомобила е възможно да произлизат от друго място, а не от гърнето. Възможно е той да бъде в тръбата към ауспуха или дори от него.

Най-често причината за това е в неправилното паркиране при придвижване назад, най-вече ако в близост има висок бордюр или каквото и да било друго препятствие.

Кога да обърнем особено внимание на средната тръба на ауспух

 

Ако автомобилът ви започне да издава странни звуци, без значение дали това е по време на запалване, шофиране или гасене на автомобила, възможно е това да е индикация за налични проблеми в изпускателната система. В случай, че се усеща своеобразно трептене и вибрации, възможно е и те да подсказват за възникнала неизправност. Гъстотата на изпусканият пушек също може да е индикация за налични проблеми.

Трудно е обаче да се прецени, когато има някой от посочените проблеми за какво точно  говорят. Най-добре е да се обърнете към професионалисти, които да ви ориентират къде точно се корени проблемът и да ви посъветват какви мерки е необходимо да бъдат предприети.

Трудно е също така да се установи в коя точно част от ауспуха се корени проблемът. За това също ще ви трябва помощ  от специалисти. За диагностициране на проблема и за отстраняването му можете да се обърнете към квалифицираните служители на столичния сервиз Петков. Те ще ви помогнат да извършите всички необходими ремонти по автомобила ви.

Какво е включено при смяната на средна тръба за ауспух?

 

Ако се наложи да се смени средната тръба за ауспух на автомобила ви, предлагаме ви да се запознаете с последователността на действията, които ще бъдат извършени.

Процедурата започва с оглед, след който идва ред на срязването на старата тръба. Новата тръба трябва да бъде огъната по подходящ начин. Тогава вече може да се пристъпи към монтажа на новата тръба.

Цената на тази услуга е относителна и се определя, като това става в зависимост от диаметъра на тръбата, от нейната дължина и от броя на огъвките и свивките. В денонощен автосервиз Петков ще извършим всичко това точно в момента, в който имате нужда, защото работим всеки ден, денонощно.

Сервизни Услуги
СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата монтаж и демонтаж на ауспух (гърне)?

СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата смяната на заден ауспух?

СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ
ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР

Каква е функцията на резонаторното гърне?

ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР
ОГЪВАНЕ НА ТРЪБИ

Защо се налага огъването на тръби на изпускателната система?

Огъването на тръбите е една от най-специализираните процедури при ремонта на ауспусите. Това действие може да се извърши само от специализиран персонал и за целта е необходима специализирана машина. В автосервиз Петков разполагаме с всичко нужно за извършването на тази процедура. В случай, че огъването на тръбата бъде извършено неправилно, ще се промени геометрията, а в същото време и динамиката на изпускателната система, а това може да доведе до проблеми. За улеснение при изчисленията, огъването на тръби се изчислява като стойност към цената на тръба на метър, която е монтирана на генерацията на колата. Роля на ауспуха Ауспусите представляват един от основните елементи от изпускателната система на колата. В тяхно отсъствие нито един модел, колкото и да е модерен автомобил, няма как да функционира напълно нормално. Ауспухът има следните функциите, които му е възложено да изпълняват, са следните: – те осезаемо намаляват шума от работата на двигателя – преобразуват изгорелите газове в такива, които не са чак толкова вредни за околната среда при тяхното изхвърляне през изпускателните тръби. Понякога обаче игнорираме тяхното значение и не им обръщаме полагаемото внимание. Възможно е дори до толкова да не им обърнем внимание, че в даден момент някое от тях да падне от колата по пътя, по време на движение. Важността на процедурата Тази процедура е изключително важна и в никакъв случай не бива да бъде подценявана. Важно е тръбата да бъде огъната правилно. Ако това не бъде направено, както трябва, това крие доста рискове за начина, по който работи изпускателната система. Възможно е и да се стигне дори до сериозни повреди, които да струват много пори. Защо да изберете автосервиз Петков Изпускателната система е една от съществените за автомобила. Ако някой от компонентите й бъде повреден, тя цялата вече е застрашена. Във всеки един момент може да започне да функционира неправилно. Огъването на тръбите е много важно при ремонта и монтирането на ауспуси. В денонощен сервиз Петков, гр. София, предлагаме всякакви ремонтни дейности за автомобила ви, в това число и на изпускателната система. Ако имате нужда от ремонт на ауспух, заповядайте при нас. Ние ще го отстраним и ще огънем тръбата по правилния начин.
СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА

Кога се прави демонтаж и монтаж на двуцевка /колекторна тръба/?

СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА
ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

Какви видове заварки предлага Сервиз Петков?

ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Кога се налага демонтаж и монтаж на задна тръба на ауспух?

СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ

Меката връзка свързва изпускателния колектор с изпускателната система на автомобила.

СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ
ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР

Кога е необходима смяна на колектор на ауспухова система?

ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР
РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

С какво започва ремонтът на ауспуховата система и защо се налага?

РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София