ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

ЗАВАРКА НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

В столичния денонощен автосервиз Петков предлагаме извършването на всякакви видове заваряване на отделните елементи, съставящи изпускателната система на вашия автомобил.

В сервиза разполагаме с необходимата качествена апаратура и квалифицирани монтьори, които са обучени да отстраняват всякакви дефект и повреда по изпускателната система на колата ви.

Съвети

 

Когато пристъпвате към заваряване на компоненти от изпускателната система, трябва да бъдете наясно, че това е само временно решение. По всяка вероятност няма да издържи особено дълго време. Все пак, когато залепването е направено от професионалисти, шансовете му да издържи по-продължително са значително по-големи. Също така знайте, че подмяната на компонентите под шасито всъщност не е особено трудоемка.

Обхват на услугата

 

За да бъде отстранена повредата, естествено, тя първо трябва да бъде открита. Ако се установи, че ауспуховата система на автомобила ви се нуждае от заварка, започва се последователно да се изпълняват дейностите, свързани със самия ремонт.

Първо се отстранява всичката мръсотия и ръждата от заглушителя, познат още като гърне. Подготвят се необходимите метални кръпки със съответните размери. Едва тогава вече може да се пристъпи към заваряване на гърнето/заглушителя.

Заваряването и закърпването на дупки по изпускателната система представляват временно решение. Понякога обаче е наложително да се направи заварка. Преди да бъде започната работата по това, уверете се, че има ръжда единствено по корпуса на ауспуха. При повечето от случаите гърнетата ръждясват поради конденз на вода.

Добре е да ползвате автомобила си възможно най-често. Колкото по-рядко го използвате, толкова по-сериозна е възможността да възникне корозия. Съществуват правила, които обезателно трябва да бъдат спазвани при заварката на ауспуховата система. Специалистите са напълно наясно с това.

В денонощен сервиз Петков разполагаме с необходимата техника и с екип с нужните знания. Заповядайте при нас, ние сме на разположение на клиентите си по всяко време. Ако усетите странни вибрации или шумове по време на шофиране, не се колебайте да ни посетите. Ние с бързина и точност ще установим проблема и ще го отстраним с качество и професионализъм.

Потърсете ни при всякакви проблеми с автомобила ви, без значение дали са свързани с изпускателната система или с нещо друго. Не се колебайте да ни се доверите също например за смяна на средна или задна тръба на ауспух.

Сервизни Услуги
СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата монтаж и демонтаж на ауспух (гърне)?

СМЯНА НА СРЕДЕН АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ

Какво включва услугата смяната на заден ауспух?

СМЯНА НА ЗАДЕН АУСПУХ
ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР

Каква е функцията на резонаторното гърне?

ПОСТАВЯНЕ НА РЕЗОНАТОР
ОГЪВАНЕ НА ТРЪБИ

Защо се налага огъването на тръби на изпускателната система?

Огъването на тръбите е една от най-специализираните процедури при ремонта на ауспусите. Това действие може да се извърши само от специализиран персонал и за целта е необходима специализирана машина. В автосервиз Петков разполагаме с всичко нужно за извършването на тази процедура. В случай, че огъването на тръбата бъде извършено неправилно, ще се промени геометрията, а в същото време и динамиката на изпускателната система, а това може да доведе до проблеми. За улеснение при изчисленията, огъването на тръби се изчислява като стойност към цената на тръба на метър, която е монтирана на генерацията на колата. Роля на ауспуха Ауспусите представляват един от основните елементи от изпускателната система на колата. В тяхно отсъствие нито един модел, колкото и да е модерен автомобил, няма как да функционира напълно нормално. Ауспухът има следните функциите, които му е възложено да изпълняват, са следните: – те осезаемо намаляват шума от работата на двигателя – преобразуват изгорелите газове в такива, които не са чак толкова вредни за околната среда при тяхното изхвърляне през изпускателните тръби. Понякога обаче игнорираме тяхното значение и не им обръщаме полагаемото внимание. Възможно е дори до толкова да не им обърнем внимание, че в даден момент някое от тях да падне от колата по пътя, по време на движение. Важността на процедурата Тази процедура е изключително важна и в никакъв случай не бива да бъде подценявана. Важно е тръбата да бъде огъната правилно. Ако това не бъде направено, както трябва, това крие доста рискове за начина, по който работи изпускателната система. Възможно е и да се стигне дори до сериозни повреди, които да струват много пори. Защо да изберете автосервиз Петков Изпускателната система е една от съществените за автомобила. Ако някой от компонентите й бъде повреден, тя цялата вече е застрашена. Във всеки един момент може да започне да функционира неправилно. Огъването на тръбите е много важно при ремонта и монтирането на ауспуси. В денонощен сервиз Петков, гр. София, предлагаме всякакви ремонтни дейности за автомобила ви, в това число и на изпускателната система. Ако имате нужда от ремонт на ауспух, заповядайте при нас. Ние ще го отстраним и ще огънем тръбата по правилния начин.
СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА

Кога се прави демонтаж и монтаж на двуцевка /колекторна тръба/?

СМЯНА НА КОЛЕКТОРНА ТРЪБА
СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Какво включва смяната на средна тръба за ауспух ?

СРЕДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ

Кога се налага демонтаж и монтаж на задна тръба на ауспух?

СМЯНА НА ЗАДНА ТРЪБА НА АУСПУХ
СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ

Меката връзка свързва изпускателния колектор с изпускателната система на автомобила.

СМЯНА НА МЕКА ВРЪЗКА НА АУСПУХ
ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР

Кога е необходима смяна на колектор на ауспухова система?

ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕКТОР
РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА

С какво започва ремонтът на ауспуховата система и защо се налага?

РЕМОНТ НА АУСПУХОВА СИСТЕМА
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София