Смяна на инжекторна дюза

СМЯНА НА ИНЖЕКТОРНА ДЮЗА

С помощта на инжекторната дюза се впръсква горивото в цилиндъра. Видовете инжекторни дюзи са два – механична или цилиндрова. С продължение на годините този тип дюзи търпят промени. Те са повреждат и запушват, което налага спешни ремонти или пълна смяна на инжекторна дюза. За целта се използват специални инструменти от опитни автомонтьори.

Инжекторът е онази част от автомобила, която отговаря за точните количества на горивото, които се впръскват в системата. За да бъде функционална инжекторната дюза и да работи по правилен начин, е необходимо да зареждате колата си с качествено гориво. Ако последното не е на ниво, то можете да очаквате проблеми, които се изразяват в най-различни повреди.

Как да установим повреда в инжекторната дюза?

 

За да установите пробойни в инжекторна дюза, трябва да имате затруднения със стартирането на двигателя или неговата неравномерна функционалност. В този случай можете потърсите услуга за диагностика на двигател, както и да проверите въпросната дюза. В случай, че се отнесете небрежно към инжекторната дюза, можете да блокирате целия двигател на колата.

Има вариант да се ремонтира инжекторът на горивото, но най-често се стига до пълна смяна на инжекторна дюза. Последната се извършва, след като се демонтират маркучите за горивото и откачане на старите дюзи. За дизеловите двигатели се слагат нови уплътнения, а при бензиновите се стига до прецизно боравене с така наречените о-пръстени на самите дюзи.

В крайна сметка се прави много детайлен монтаж на новите дюзи, като съединителните елементи се поставят със специални инструменти и при особено внимание от страна на техниците. В крайна сметка резултата е по-добра продуктивност на автомобилния мотор.

От ключово значение, след като се извърши смяна на инжектора на дюза е да бъде обезвъздушена системата. Не на последно място, трябва да се уверите, че всеки един компонент е стегнат добре, за да може той да изпълнява всички необходими изисквания.

Извършете смяна на инжекторна дюза при нас

 

Ние от денонощен „Сервиз Петков” предлагаме смяна на инжекторна дюза и пълна диагностика на двигател и всички негови компоненти. За нас е важно да ви предоставим топ качество на конкурентни цени. До този момент успяваме да помагаме на клиентите ни, така че сме сигурни, че ще можем да се справим и с вашия проблем, стига да ни гласувате доверие.