СМЯНА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КРУШКА НА АВТОМОБИЛ

СМЯНА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КРУШКА

Често горят крушки по осветителната система за сигнализация на автомобила или пък на някой фар. Това неотменно създава трудности при шофиране и за вас, и за останалите участници в движението.За подмяна на крушка при някои автомобили е необходим демонтаж на целия стоп. От своя страна това пък налага употребата на специализиран инструмент.

Видове автомобилно осветление

Всеки един автомобил разполага както с вътрешни, така и с външни светлини. Те имат различни функции, които да подпомагат шофьора, пътниците и другите участници в движението. През нощта видимостта на пътя зависи от много фактори, един от които е изборът на правилните осветителни тела

Халогенни

Тези курешки са най-често срещани. Изградени са от стъклен балон, обгръщащ тънка жичка, която свързва два проводника.

HID/ Ксенон

Тези крушки навлязоха на пазара към средата на деветдесетте години и бързо се превърнаха в стандарт за по-висшти нива на оборудване и за луксозните автомобили. В тях светлината се генерира посредством възпламеняване на ксенонов газ. Той е положен в специален стъклен цилиндър. Тези крушки имат по-ярка светлина и по-дълъг живот. Те ползват по-малко електричество при работата си.

Светодиодни крушки

 

Това е най- съвременната технология за автомобилните фарове. Смяната на стандартните халогенни крушки с по-модерните светодиодни става лесно, защото за разлика от ксеноновите си събратя, LED лампите пасват наистина чудесно в изградената вече инсталация на почти всеки един от автомобилите. Светодиодните крушки освен това са и най-издръжливи и предлагат най-ярка светлина. В същото време консумират най-малко енергия, а това спомага и за намаляване на разхода на гориво.

При смяната освен за типа на крушката е добре и да помислите върху други фактори, като най-важни от тях са цветната температура и мощността. Мощност се мери във ватове. Тя трябва да е спазена според упътването на автомобила. Има и разпоредби в страната, където се използва, с които трябва да се съобразите. Подбирането на крушка с по-ниско от указаното напрежение може да стане причина за лоша осветеност на пътя. Такива с по-високо от препоръчителното напрежение пък могат да нанесат повреди на електрическата инсталация на автомобила.

Доверете се на денонощен сервиз Петков, ние ще ви помогнем в избора и ще сменим крушките на автомобила ви с възможно най-подходящите!