РЕМОНТ НА АЛТЕРНАТОР

РЕМОНТ НА АЛТЕРНАТОР

Акумулаторът на колата обезателно трябва да бъде оборудван с алтернатор. Само тогава ще може да подава ток.

Алтернаторът представлява всъщност електрически генератор. Задвижва се от коляновия вал на двигателя, а това се случва с помощта на ремък.

Когато работи двигателят, алтернаторът се върти. Тогава произвежда нужният ток за да е зареден акумулаторът.

Повреди на алтернатор

 

За да бъде ремонтиран алтернаторът, се диагностицира. Дефектът се локализира, а след това се сменяват дефектните части.

Когато се наложи смяна на алтернатора с нов, това обикновено излиза по-скъпо. Вместо това е по-изгодно да го рециклирате, когато това е възможно. Рециклирането включва ремонт или подмяна на ключови компоненти.

Съвети

Животът на един рециклиран алтернатор продължава средно три пъти по-кратко от този на новия. Алтернаторът е производителят на електричество и няма как да карате автомобила си без него.

Какво е алтернатор? Защо е толкова важен?

Алтернаторът е мястото, където се генерира електричество, което е нужно на колата. Задвижва се от ремък, а той, от своя страна, е задвижван посредством двигателя на автомобила. Той е този, който зарежда акумулатора. Това пък прави захранването на автомобила независимо, докато се шофира.

Постепенно, с течение на времето алтернаторът се износва. Тогава започват да възникват различни повреди. Те могат да са от различно естество, а повредата може да настъпи в лагерите, в диодния мост или пък в регулатора на напрежението. Има и други компоненти на алтернатора, подлежащи на постепенно износване, като четките и намотката например.

Как се сменя алтернаторът?

Без да има значение видът на повредите, алтернаторът трябва да се демонтира от автомобила. За да се случи това, първо трябва да демонтирате задвижващия ремък на алтернатора. Следва да бъдат изключени всички кабели, прикрепени към алтернатора. След това трябва да бъде демонтиран. Ремонтът може да продължи, след като алтернаторът бъде изваден. Новият алтернатор пък се монтира по обартен ред. След като бъде проверено състоянието на задвижващия ремък на алтернатора се установява необходимо ли е той да бъде сменен.

В столичния денонощен сервиз Петков ви предлагаме прецизен ремонт на стартери и на алтернатор, като даваме гаранция за качеството на извършената работа.