СМЯНА НА КАБЕЛИ ЗА СВЕЩИ

СМЯНА НА КАБЕЛИ ЗА СВЕЩИ

Кабелите за свещи представляват част от запалителната система на колата. Присъстват в почти всички автомобили, оборудвани с бензинови агрегати.

Кабелите са изработени от специален проводник и обвивка, която е отвън и е изолираща. Тяхната функция е да свързват запалителните свещи с бубината.

Кабелите доставят ток с високо волтаж. Той е нужен за възпламеняване на горивната смес в цилиндъра. Представляват консуматив, който е добре да бъде сменян на даден километраж.

Какво представляват запалителните свещи?

 

За да стартира двигателят и да работи правилно са нужни запалителни свещи. Горивната смес се компресира в горивната камера, генерира се искра от запалителната свещ и се възпламенява горивната смес. Тогава се отделя енергия. Изхабените запалителни свещи може дори напълно да спрат работата на двигателя или да доведат до сериозно увеличение на изразходваното гориво.

В случай на износване на запалителните свещи електродите им изгарят и генерираната от тях искра вече не е достатъчно мощна. Това води до нестабилна работа на двигателя, създава проблеми при стартиране и в някои случаи се стига и до повреда на бобината.

Как се подменят запалителните свещи?

 

За сменяване на запалителната свещ е необходимо откачване на запалителните кабели и демонтаж на запалителните свещи от цилиндъра с помощта на специален ключ. Не бива да допускаме замърсявания, събрани покрай свещта, да попаднат в цилиндъра. Ако монтирате нова свещ, първо трябва да се уверите, че сте преценили разстоянието между електродите с помощта на специално устройство с името луфтомер. При монтиране на нови свещи трябва да се уверите, че ги монтирате правилно. Така ще избегнете повреждането на резбата.

Всеки отделен производител дава различни интервали за експлоатация. Тя най-често зависи от материалите и от изработката. От изключително значение е да се следи изправността на тази част от запалителната система, защото той е възможно да доведе не само до влошаване на работата на двигателя, а и до по-големи повреди.

Освен за смяна на кабели за свещи, специалистите в денонощен сервиз Петков – гр. София могат да ви помогнат при всякакви повреди по автомобила ви. Доверете ни се също, когато се нуждаете от смяна на амортисьори и рециклиране на кормилна рейка