РЕМОНТ НА СТАРТЕР

РЕМОНТ НА СТАРТЕР

Всяка кола е оборудвана със стартер, за да може да заработи двигателят.

Стартерът е компактен и в същото време – мощен електромотор. Свързан е и със зъбния венец на маховика.

Любопитен факт е, че стартерът всъщност работи единствено в първите няколко секунди, докато запали двигателят. Изграден е от електрически и механични детайли. Една част от тях се износват с течение на времето и тогава е наложително да се подменят, за да продължи стартерът да функционира правилно.

Когато стартерът се повреди, той на практика не може да се движи и става неизползваем. Това не е рядкост, особено когато става дума за по-стари коли. Лошото е, че може да се случи от един път, без звуци например, които да подсказват наближаваща повреда. В столичен денонощен автосервиз Петков ви предлагаме цялостна диагностика, демонтаж, монтаж и ремонт на стартери. Можем да сме ви полезни, без значение от модела и марката на автомобила ви. Работим с коли във всякакво състояние и на всякаква възраст.

 

Диагностициране на проблема

След като извършим диагностика и уточним конкретния проблем на стартера, според състоянието ще преценим дали може да бъде ремонтиран или директно ще се нуждаете от нов стартер. Независимо от марката на колата ви, от автосервиз Петков гарантираме, че ползваме единствено оригинални и качествени резервни части. Тези елементи обикновено се заменят с нови, а цената е сравнително ниска. Ако бъде сложен нов стартер, това гарантира значително по-дълъг период на експлоатация.

 

Възможни повреди

Можем бързо да открием къде точно е повредата на стартера и да го ремонтираме. Обикновено изгаря роторът и именно той трябва да бъде подменен. Това се случва след проверка на самия елемент на стенд.

Проблем за правилната работа на стартера може да бъде и колекторът, който да има нужда от почистване. Подменяме притискателни пружини, четки и бендикси. В случай, че нищо от изброените неща не помогне, пристъпва се към смяна на стартера.

В денонощен сервиз Петков се предлага демонтаж и ремонт на стартери. Предлагаме и монтаж и демонтаж на стартер, смяна на кабели за свещи и ред други ремонти, за да е в изправност вашият автомобил.