МОНТАЖ И ДЕМОНТАЖ НА СТАРТЕР

МОНТАЖ И ДЕМОНТАЖ НА СТАРТЕР

Ако двигателят не може да запали, проблемът често се оказва в стартера или в акумулатора на колата.

Ако акумулаторът е слаб, няма да може да се завърти стартера. Ако той се завърта и въпреки това автомобилът не тръгва, това значи, че проблемът вероятно е в друга част на електрическата или запалителната система.

При необходимост от смяна на стартера е нужно демонтирането на акумулатора и още ред други кабели и компоненти, за да се осигури място за сваляне на стартера.

Стартерът не е много евтина автомобилна част и не подлежи на рециклиране.

Какво става при повреда?

Когато стартерът на автомобила се повреди, на практика той не може да се движи и става неизползваем. Това сравнително често се случва на коли, които са на повече от 15 години. Най-неприятното е, че това се случва изведнъж без каквато и да било предварителна подготовка. Напълно възможно е да ни завари на пътя, а там по-трудно ще намерим кой да го оправи. Предлагаме ви пълна диагностика, демонтаж, монтаж и ремонт на стартери и алтернатори. Моделът и марката на колата нямат никакво значение.

Как протича ремонтът?

След диагностициране на точния проблем на стартера денонощен сервиз Петков – гр. София, според повредата може или да го подменим с нов, или да го ремонтираме. Независимо от марката на автомобила, гарантираме ви оригиналност и качество на всичките резервни части. Тези елементи обикновено се подменят с нови, защото новият стартер гарантира значително по-дълго време на експлоатация.

В денонощен автосервиз Петков бързо можем да открием къде точно се крие повредата. На разположение сме и когато става въпрос за други повредени части, освен стартера, като например смяна на кабели за свещи.

Ако ви е нужен нов стартер, сервиз Петков е точното място за това. Професионално и бързо можем да ви консултираме кой от възможните варианти ще е най-подходящ за вашия автомобил. Много е важно да се вземе правилното решение, но всичко е в зависимост от състоянието на автомобила. Професионалната консултация какво точно трябва да направите всъщност е начин да си спестите време и средства. Смяната на стартера е сериозен ремонт, който е добре да бъде оставен в ръцете на специалисти.