Смяна филтър дехидратор

Смяна филтър дехидратор

Филтър дехидратор е една от частите на охладителната система на автомобила. Те всички са важни, защото са свързани по между си. Повредата само в една част от системата може да влоши или даже да възпрепятства работата ѝ като цяло.

Какво е филтър дехидратор на автомобилния климатик?

 

Всяка една климатична система на автомобил е оборудвана с изпарител или т. нар. дехидратор. Той има функцията да отстранява от климатичната система влагата. В противен случай тя може да доведе до повреди в компресора на климатика, а също и в разширителния клапан. В работното вещество се съдържа специфично масло, което има и хигроскопични свойства, което означава, че то абсорбира влагата. Изпарителят трябва да бъде подменен в случай, че се стигне до нарушаване на работата на системата по някакъв начин.

Как се подменя дехидратор на автомобилния климатик?

Корпусът на дехидратора е със стъкло, благодарение на което може да се види индикатора за нивото на износване. В случай, че е напълно запушен, той възпрепятства изрядното функциониране на климатика и даже е в състояние да доведе до увреждане на компресора и на други важни компоненти от системата. Добре е той да се подменя на всеки две или три години. Така си гарантирате, че той е в добро състояние и пълноценно предпазва климатичната система на колата ви.

Подмяната на филтър дехидратор започва с отстраняването на работното вещество от системата на климатика. Отвива се филтърът дехидратор, както и неговият корпус и поставянето на нов филтър на подходящото мястото му. Системата след това се проверява за налични течове. Отново се пълни с работно вещество, като то често е същото, което по-рано е било източено.

Какво друго е добре да имате предвид?

Филтърът дехидратор се налага да се подмени в специализиран сервиз, който е оборудван с подходящи инструменти за ремонт на климатична система. В денонощен сервиз Петков извършваме услугата. Смяната на този филтър също представлява идеална възможност за извършване на проверка на нивото на работното вещество, а също и на маслото на компресора. Добре е също да се извърши почистване на въздуховодите. Така може да бъдете сигурни, че климатичната ви система функционира правилно.

Сервизни Услуги
РАДИАТОРИ ИНТЕРКУЛЕРИ

Нашият онлайн магазин предлага интеркулери за всички марки и модели автомобил.  

КОМПРЕСОРИ ЗА КЛИМАТИК

В нашия онлайн магазин може да намерите компресори за климатик за всички марки и модели автомобил.

ПЕРКИ ЗА КЛИМАТИК

В нашия онлайн магазин може да намерите перки за климатик за всички марки и модели автомобил.    

ДЕХИДРАТОРИ

В нашия онлайн магазин може да намерите дехидратори за всички марки и модели автомобил.      

ИЗПАРИТЕЛИ ЗА КЛИМАТИК

В нашия онлайн магазин може да намерите изпарители за всички марки и модели автомобил.

РАДИАТОРИ ЗА КЛИМАТИЦИ

В нашия онлайн магазин може да намерите радиатори за климатик за всички марки и модели автомобил.    

СМЯНА НА КОМПРЕСОР НА КЛИМАТИК

Какво включва подмяната на компресора на климатика на вашия автомобил?

СМЯНА НА КОМПРЕСОР НА КЛИМАТИК
СМЯНА НА ИЗСУШИТЕЛ НА КЛИМАТИК

Какво е изсушител на климатик?

СМЯНА НА ИЗСУШИТЕЛ НА КЛИМАТИК
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София