СМЯНА НА КОМПРЕСОР НА КЛИМАТИК

СМЯНА НА КОМПРЕСОР НА КЛИМАТИК

Климатикът е удобство в автомобила, с което разполагат всички по-съвременни модели. Ако някоя част от него се повреди, тя, разбира се, трябва да се ремонтира или, ако не подлежи на ремонт, трябва да бъде подменена. Работещият климатик е важна част от комфорта на пътуващите и шофьора, така че, ако държите на изправността му, трябва да го поддържате. Ако компресорът на климатика ви се повреди, той трябва да бъде сменен. Тази услуга можем да извършим в денонощен сервиз Петков.

Какво включва услугата по подмяна на компресора на климатика на автомобила ви?

 

Първо се прави източване на климатичната система.  След това се демонтира и самият компресор. Той трябва да се ремонтира и за тази цел се подменя клапана за налягането, както и всички гарнитури. Сменява се и осовият уплътнител. Ако е нужно, подменят се и лагерите на шайбата на съединителя. След като всичко това е направено, тогава вече климатичната инсталация наново се зарежда.

За да бъде спокоен клиентът, специалистите, които работят в денонощен сервиз Петков дават препоръка всеки сезон да се реализира проверка за това какво е състоянието на климатичната система. Добре е също така да се изисква промивка, да се прави зареждане с фреон и с масло, а и подмяна на цедката на филтъра и на дехидратора.

Ключово място от климатичната система е лагерът на компресора. Със самото запалване на мотора на колата, той постоянно започва да се върти, без значение, че кондиционерът не е включен и в резултат на това той постепенно се износва.

Първи симптоми за износване могат да са специфични шумове както при студен, така и при достатъчно нагрят двигател. Колкото повече се увеличава износването, започва да прегрява и компресорът. По този начин се стига и до прегарянето на осовото уплътнение и на лаковото покритие, част от електрическата бубина и компресора.

Ремъкът се къса вече, когато лагерът блокира. Той често превърта в своето легло и се стига често до подмяната на предното тяло като част от компресора. В зависимост от това колко сложен е ремонтът, цената за смяна на компресора може да варира и обикновено струва някъде от 150 до 300 лева.

Сервизни Услуги
Смяна филтър дехидратор

Филтър дехидратор е една от частите на охладителната система на автомобила. Те всички са важни, защото са свързани по между

Смяна филтър дехидратор
РАДИАТОРИ ИНТЕРКУЛЕРИ

Нашият онлайн магазин предлага интеркулери за всички марки и модели автомобил.  

КОМПРЕСОРИ ЗА КЛИМАТИК

В нашия онлайн магазин може да намерите компресори за климатик за всички марки и модели автомобил.

ПЕРКИ ЗА КЛИМАТИК

В нашия онлайн магазин може да намерите перки за климатик за всички марки и модели автомобил.    

ДЕХИДРАТОРИ

В нашия онлайн магазин може да намерите дехидратори за всички марки и модели автомобил.      

ИЗПАРИТЕЛИ ЗА КЛИМАТИК

В нашия онлайн магазин може да намерите изпарители за всички марки и модели автомобил.

РАДИАТОРИ ЗА КЛИМАТИЦИ

В нашия онлайн магазин може да намерите радиатори за климатик за всички марки и модели автомобил.    

СМЯНА НА ИЗСУШИТЕЛ НА КЛИМАТИК

Какво е изсушител на климатик?

СМЯНА НА ИЗСУШИТЕЛ НА КЛИМАТИК
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София