5 съвета: как да се грижим за автомобила

5 съвета как да се грижим за автомобила

Редовната поддръжка на автомобила, ще ви помогне той да живее дълго, и да Ви бъде под ръка, когато се наложи. Ако не се грижите за превозното средство, то със сигурност ще изневери в един момент, а това може да Ви струва доста скъпо. Ето защо по-долу даваме пет важни напътствия за това как да се погрижите за леката си кола, независимо от сезона.

Внимавайте при зареждане на колата с гориво

Един от съветите ни е да не зареждате автомобила, ако цистерната тепърва доставя гориво. Това е така, защото при влизането на горивото в резервоарите изплува утайка, която е вредна за горивната система и двигателя на колата ви. По-добре изчакайте удобен момент, за да заредите, ако искате да нямате никакви проблеми в бъдещ план. Ако се възползвате от този наш съвет, то проблемите с вашето возило ще бъдат значително по-малко в бъдещ план.

Форсиране на двигателя при зимни условия

Един от най-неприятните моменти при зимата, е засядането на лед, сняг и кал по автомобила ви. Много хора правят грешката да форсират мотора до дупка, за да се избавят от патовата ситуация, но това може да доведе до допълнително окопаване, а също и до повреди в отделните компоненти на леката кола. Има други по-добри начини да се справите с проблема. Така например, може да използвате пясък, за да излезете по-лесно от снежните преспи.

Поддръжка на уплътнителите на прозорците

Желателно е да полагате периодични грижи за уплътненията на вратите и прозорците на колата. Почиствайте ги редовно, като използвате специалните препарати, които ще намерите на българския пазар. По този начин ще се предпазите от нахлуването на прах, смет и влага. Освен това редовната грижа за уплътнителите ще им даде по-дълъг живот, без скъсване.

Положете старание при почистването на джантите

Мнозина смятат, че почистването на джанти, се прави посредством използването на различни миещи препарати, тип ала веро. Не се подлъгвайте по тези слухове, тъй като има реална опасност да нарушите визуалните качества на този елемент от вашето превозно средство. За целта се консултирайте със специалист относно конкретни препарати за чистене на джанти.

Профилактирайте редовно леката кола

Поне два пъти в годината правете профилактични прегледи в автосервиз на леката ви кола. Подложете я на диагностика, за да имате представа какво се случва с нея. В много случаи водачите постъпват немарливо, а това им носи много нерви на по-късен етап. Ето защо е желателно да се направите консултация със специалист относно състоянието на возилото.

Сервизни Услуги
Covid-19 работно време

Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Автосервиз Петков няма да обслужва клиентите си денонощно. През нощната смяна ще се

Електрозарядни станции за зареждане на електромобили

Столичния денонощен сервиз Петков, който се намира в гр. София, предлага на своите клиенти мобилно зареждане на електромобили. Освен това

Електрозарядни станции за зареждане на електромобили
Има ли полза от зимните гуми през зимата

Да, със сигурност има полза от зимните гуми през мразовития сезон, тъй като те спомагат за безопасното шофиране по пътищата.

Има ли полза от зимните гуми през зимата
НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА

Какви са симптомите за повреда на трансмисията?

НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА
Почистване на радиатор на парно

Как да защитим радиатора от замръсявания и да го поддържаме в изправност?

Почистване на радиатор на парно
Замъглени стъкла на автомобила

Какво да правите, ако прозорците на колата се изпотяват?

Замъглени стъкла на автомобила
Ремонт със собствени ръце

Кога се налага и как се сменят свещи?

Ремонт със собствени ръце
ЗАМЕСТВАЩ АВТОМОБИЛ

Какво означава “Заместващ автомобил”?

ЕКСПРЕСНИ РЕМОНТИ

Сервиз Петков предлага експресни ремонтни дейности по автомобили.

Експресни ремонти
МОБИЛНА ДИАГНОСТИКА И СЕРВИЗ

Мобилната група на Сервиз Петков оказва спешна пътна помощ.

Мобилна диагностика и сервиз
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София