ДИАГНОСТИКА НА АВТОМОБИЛА

ДИАГНОСТИКА НА АВТОМОБИЛА

Диагностиката на автомобила е може би най-доброто и важно нещо, което можете да направите за поддръжката му. Редовната диагностика ще помогне да не допускате сериозни повреди. Всичко, което трябва да направите е и при най-малката индикация за повреда да посетите денонощен сервиз Петков – гр. София, за да извършим обстойна, професионална проверка на състоянието на автомобила ви.

Видове диагностика

 

Според това какво искате да бъде прегледано на автомобила ви, диагностиката може да бъде частична или пълна. Частичната диагностика е насочена към определена част на колата. При пълната се проверяват обстойно всички части от автомобила.

Какво включва пълната диагностика на автомобил?

 

Пълната диагностика на колата е нещо доста мащабно и обхватно. При нея се прави проверка за евентуални неизправности или грешки във всички налични системи. Изчистват се запаметените грешки в паметта EEPROM. Извършва се тестиране на вакуумните линии или на охладителната система. Прави се и задължително тестване на колата. Специалистите трябва да покарат няколко километра градско и също така няколко километра извънградско шофиране, за да могат да усетят начина на работа на автомобила.

 

Обезателно се прави и повторна проверка на всичките системи за настъпили грешки и възникнали различни неизправности. Извършва се задълбочено, обстойно анализиране на информацията. Прави се справка за дадения проблем в официалното ръководство за ремонтиране на автомобила и в сервизните бюлетини за марката. Извършва се локализиране на дефекта.

Ако бъдат открити неизправности, нашите квалифицирани специалисти ще ви изготвят оферта за тяхното отстраняване.

Ако правите диагностика редовно, проблемите ще се установяват още в самото начало след възникването им. В противен случай, ако дефекти бъдат игнорирани или не бъдат забелязани, това може да доведе до много по-големи щети за в бъдеще. Освен това в някакъв момент дори може да се окаже застрашаващо за сигурността ви или за тази на останалите пътници.

Сервиз Петков в град София работи денонощно, така че постоянно сме на ваше разположение. Можем да направим професионална частична или пълна диагностика на вашия автомобил. Ако бъдат установени проблеми, ще ви предложим да ги отстраним. Извършваме всякакви автомобилни ремонти, като използваме подходящи авточасти и разполагаме с нужната техника. Заповядайте при нас, за да диагностицираме и ремонтираме вашата кола.

Сервизни Услуги
Електрозарядни станции за зареждане на електромобили

Столичния денонощен сервиз Петков, който се намира в гр. София, предлага на своите клиенти мобилно зареждане на електромобили. Освен това

Електрозарядни станции за зареждане на електромобили
Има ли полза от зимните гуми през зимата

Да, със сигурност има полза от зимните гуми през мразовития сезон, тъй като те спомагат за безопасното шофиране по пътищата.

Има ли полза от зимните гуми през зимата
5 съвета как да се грижим за автомобила

Редовната поддръжка на автомобила, ще ви помогне той да живее дълго, и да Ви бъде под ръка, когато се наложи.

5 съвета: как да се грижим за автомобила
НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА

Какви са симптомите за повреда на трансмисията?

НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА
Почистване на радиатор на парно

Как да защитим радиатора от замръсявания и да го поддържаме в изправност?

Почистване на радиатор на парно
Замъглени стъкла на автомобила

Какво да правите, ако прозорците на колата се изпотяват?

Замъглени стъкла на автомобила
Ремонт със собствени ръце

Кога се налага и как се сменят свещи?

Ремонт със собствени ръце
ЗАМЕСТВАЩ АВТОМОБИЛ

Какво означава “Заместващ автомобил”?

МОБИЛЕН СЕРВИЗ ЗА ГУМИ

Как да смените автомобилните гуми без да чакате?

Мобилен сервиз за гуми
ЕКСПРЕСНИ РЕМОНТИ

Сервиз Петков предлага експресни ремонтни дейности по автомобили.

Експресни ремонти
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София