Ремонт на двигатели

РЕМОНТ НА ДВИГАТЕЛИ

В денонощен сервиз Петков предлагаме ремонт на двигатели и на всички видове горивни системи.

Частичен ремонт на двигател

Частичният ремонт на двигателя започва с демонтаж и съответно – монтаж на цилиндрова глава. Включва също челосване, както и обслужване на клапани, а също и реглаж на клапани. Извършва се още демонтаж и монтаж на глава. Обслужва се цилиндрова глава, сменят се сегменти, биелни, както и основни лагери. Ако има необходимост, сменя се и ангренажен ремък или пък верига.

Основен ремонт на двигател

Основният ремонт включва демонтаж на двигателя. Следва разглобяване, а после почистване и шлайфане на колянов вал. Прави се и шлайфане на блок по подходящ размер за новите бутала или пък набиване на нови ризи, а също така и обслужване на цилиндровата глава.

Ремонтът на двигателя в денонощен автосервиз Петков, без значение дали е частичен или основен, е с 6 месеца за нашата качествена работа.

Нуждата от ремонт на двигателя

Доста шофьори се изправят пред нуждата от основен ремонт за двигателя на автомобила.

Всеки от автомобилните двигатели е специфичен и уникален за модела характеристики, свързани с размерите, с монтажа и демонтажа. Процедурата е сложна, но за да сте сигурни, че всичко ще бъде наред, заповядайте в денонощен сервиз Петков.

Преди да се започне цялата процедура, първо се извършва диагностика на двигателя. Така се установява точно от какво има нужда той. Проверява се състоянието и на лагерите, и на коляновия вал. След това се измерва и се прави диагностика на налягането на маслото, служещо за смазването на двигателя.

Основният ремонт на автомобилния двигател започва винаги с демонтирането на агрегата. Изключително важно тук е да бъде спазена последователността на демонтажа. Ако се изпълни в грешна последователност, възможно е да се стигне до друга по-значителна повреда. От качеството на изпълнение на именно тази фаза зависи и успехът на следващите операции.

В денонощен сервиз Петков се извършва ремонт на автомобилни двигатели. Можем да ремонтираме двигателя както частично, така и основно. Всичко, което извършваме, ще е качествено и професионално, като даваме и шест месеца гаранция за качеството на свършеното от нас. Заповядайте в сервиз Петков, ако имате нужда от какъвто и да било ремонт на автомобила.

Сервизни Услуги
Covid-19 работно време

Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Автосервиз Петков няма да обслужва клиентите си денонощно. През нощната смяна ще се

Електрозарядни станции за зареждане на електромобили

Столичния денонощен сервиз Петков, който се намира в гр. София, предлага на своите клиенти мобилно зареждане на електромобили. Освен това

Електрозарядни станции за зареждане на електромобили
Има ли полза от зимните гуми през зимата

Да, със сигурност има полза от зимните гуми през мразовития сезон, тъй като те спомагат за безопасното шофиране по пътищата.

Има ли полза от зимните гуми през зимата
5 съвета как да се грижим за автомобила

Редовната поддръжка на автомобила, ще ви помогне той да живее дълго, и да Ви бъде под ръка, когато се наложи.

5 съвета: как да се грижим за автомобила
НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА

Какви са симптомите за повреда на трансмисията?

НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА
Почистване на радиатор на парно

Как да защитим радиатора от замръсявания и да го поддържаме в изправност?

Почистване на радиатор на парно
Замъглени стъкла на автомобила

Какво да правите, ако прозорците на колата се изпотяват?

Замъглени стъкла на автомобила
Ремонт със собствени ръце

Кога се налага и как се сменят свещи?

Ремонт със собствени ръце
ЗАМЕСТВАЩ АВТОМОБИЛ

Какво означава “Заместващ автомобил”?

ЕКСПРЕСНИ РЕМОНТИ

Сервиз Петков предлага експресни ремонтни дейности по автомобили.

Експресни ремонти
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София