СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

От голямо значение за автомобила е спирачните дискове да бъдат оглеждани при всяка смяна на накладки. Възможно е кривини по спирачния диск да са изравнени чрез шлайфане на диска. Тогава допълнително се отнема от спирачния диск, по-конкретно неговата дебелина.

След като бъдат подменени дисковете или накладките, автомобилът трябва да се кара внимателно, без никакви резки спирания, защото спирачната система се нагажда, след като се мине определен пробег.

Когато се сменяват накладки и дискове, спирачен цилиндър или някакви компоненти, които са свързани в целостта на спирачната система. В денонощен сервиз Петков ви предлагаме комплексна намалена цена на отделни сервизни услуги.

Кога е необходимо да се проверят спирачните дискове?

 

Ако при спиране се чува скърцане или стържене от накладките, наложително е да посетите сервиз, защото отлагането е възможно да доведе даже до износване или минимум надраскване на спирачния диск.

Заповядайте в столичния денонощен сервиз Петков, където можем да извършим проверка на спирачната система на автомобила и да определим комплексна цена за извършената смяна.

Съвети

 

Съветваме ви винаги да използвате накладки, изработени от реномирани производители, защото спирачките ви отговарят за сигурността ви. Големите локви трябва да бъдат избягвани при спиране, защото може водата може да доведе до изкривяване на нагретите спирачни дискове. Ако се спрете на висококачествени спирачни накладки, тогава може да удвоите живота на дисковете. Не бива в никакъв случай да подменяте спирачните дискове, освен ако нямате намерение да смените и спирачните накладки. Старите накладки, които вече са частично износени, не трябва да бъдат използвани с нови дискове. Внимавайте със спирачките ви непосредствено след подмяната. Дисковете и накладките са триещи елементи и трябва да слегнат правилно, така че трябва да избягвате внезапното спиране през първите няколкостотин километра.

Обхват на услугата

 

Услугата започва с демонтаж на гумите. Демонтират  се и спирачните апарати, а после и спирачните накладки и дисковете. Монтират се нови дискове и накладките, а после и гумите обратно се поставят по местата им. Процедурата завършва с обезвъздушаване на спирачната система.

Ако имате нужда и от други ремонтни дейности по автомобила ви, заповядайте отново в сервиз Петков. Денонощно сме на ваше разположение за услуги като смяна на цилиндър или смяна на спирачна помпа.

Сервизни Услуги
ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков предлага изработване на спирачни тръбички, които са с дебелина 04,75 06,35 и са предназначени за всякакви марки

ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ
СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Кога се сменя спирачен барабан?

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

В устройството на автомобила най-често срещаното приложение на хидравличен цилиндър са спирачните цилиндри, помпата на съединителя и спирачната помпа. С

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР
ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Кога се използват задни барабанни накладки?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР
ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА
СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

Смяна на спирачна помпа
ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Как се обезвъздушава спирачна система?

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ
СМЯНА НА МАРКУЧ

Кога се сменя спирачен маркуч?

СМЯНА НА МАРКУЧ
РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ

Защо е важна редовната диагностика на спирачен апарат?

РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София