СМЯНА НА СЪЕДИНИТЕЛ

Съединителят е връзката между двигателя и скоростната кутия, когато педалът не е натиснат. Използват се съединители, при свързване и прекъсване на връзката между два въртящи се вала – задвижващ или линеен.

При тези устройства, единият вал се свързва към двигателя или друг захранващ блок (задвижващия елемент), докато другият вал (задвижвания елемент) осигурява мощността за работа.

Има различни дизайни и видове съединители. Повечето от тях се състоят от няколко фрикционни диска, притиснати плътно към маховика с помощта на пружини.

При съвременните автомобили с механична скоростна кутия, съединителят се управлява от най-левия педал – с помощта на хидравлична помпа или жило от педала на съединителя.

Когато избирате подходящ комплект съединител е необходимо сравнение на всички технически спецификации на автомобила. Повечето комплекти, спрямо спецификацията съдържат: – притискателен диск – феродов диск – лагер/лагер помпа

В Денонощен Сервиз Петков се извършва тази услуга.

Сервизни Услуги
МОНТАЖ И ДЕМОНТАЖ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

Процесът на смяна на ръчна скоростна кутия е ремонт с висока степен на трудност и може да отнеме цял работен

СМЯНА НА ЖИЛО НА СЪЕДИНИТЕЛ

Жилото на съединителя служи за предаването на движението от педала на съединителя до скоростната кутия. Не всички автомобили имат жило.

РЕМОНТ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

Ремонтът на скоростна кутия е изключително комплициран и изисква предарителен демонтаж на кутията. Тази процедура се извършва, като външна услуга

ПОДМЯНА НА ДЕМПФЕРЕН МАХОВИК

Демпферният маховик е изработен от две части. Те са свързани помежду си със здрави пружини, които обират вибрациите на двигателя.

ДИАГНОСТИКА НА ТРАНСМИСИЯ

Трансмисията служи за предаването и контрола на енергия от двигателя към колелата на автомобила. Елементи на трансмисията: – скоростна кутия

СМЯНА НА КАРЕ НА ПОЛУОСКА

Всяка полуоска в краищата си има монтирано каре. Каретата са два вида – вътрешно и външно. Разликата между двете карета

СМЯНА НА МАНШОН НА ПОЛУОСКА

Всяка от полуоските на автомобила има в краищата си карета. Карето е вид гъвкава връзка и структурата му наподобява лагер.

СМЯНА НА ДИФЕРЕНЦИАЛ

Диференциалът служи за разпределение на мощността от скоростната кутия към колелата на автомобила. Всеки автомобил има диференциал. При автомобилите със

Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София
Обади се Към картата