Смяна на маншон на полуоска

СМЯНА НА МАНШОН НА ПОЛУОСКА

Полуоските на всеки един автомобил са снабдени с карета в краищата си. Последните представляват гъвкава връзка, която наподобява лагер. Каретата съдържат сачми, които се движат между гладките повърхности. Тук идва ред на маншона, който спомага за защитата от кал, прах и вода в каретата, когато автомобила е в движение, а това е от значителна важност.

Една от най-честите причини за повредените карета на полуоската е скъсан  маншон, който позволява на влагата и мръсотията да проникнат между движещите се елементи. Бързаме да ви успокоим, че смяна на маншон на полуоска не е дълъг и скъп ремонт. Тази процедура се извършва в рамките на деня, след като сте закарали колата на сервиз и ще ви излезе евтино.

Ако обаче неглижирате необходимостта от смяна на маншон на полуоска, то рискувате да имате куп проблеми с автомобила, които се изразяват в неприятни звуци при ускорение, както и поява на луфтове на каретата на полуоската. Това са все важни неща, които трябва да имате предвид, когато чуете нещо нередно с увеличаването на скоростта или при пълен завой.

В някои случаи можете да смените маншона, без да се налага разглобяване на полуоската. Това се прави посредством специални части, от сорта на пластмасови конуси. Принципно се препоръчва смяна на маншон на полуоска да се извършва в затъмнено сервизно помещения, за да не нахлува слънцето. По-късно маншонът е под гумата на сянка и няма никакъв проблем.

От марката и модела на автомобила зависи и смяната на маншона. Разбира се, понякога се налага да се извърши и смяна на каре на полуоска, заради износване и дълга експлоатация. За целта е добре да се консултирате със съответните специалисти, които ще ви дадат отговор.

Обобщителни думи

 

Смяната на маншона на полуоската е важен елемент, който предпазва каретата от износване, влага, кал и мръсотия. Този вид маншон може да се скъса с времето и да ви докара много нерви. Навременната му подмяна, ще ви даде повече спокойствие, така че не я пропускайте. Ако търсите качествена услуга с подходящите части, то елате в денонощен „Сервиз Петков”, където ще ви обслужим на високо равнище. За редовните ни клиенти предлагаме и карти за отстъпка.

Сервизни Услуги
МОНТАЖ И ДЕМОНТАЖ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

Ако се е стигнало до демонтаж и монтаж на скоростна кутия, то трябва да знаете, че тази процедура не е

Монтаж и демонтаж на скоростна кутия
СМЯНА НА ЖИЛО НА СЪЕДИНИТЕЛ

За да се извърши предаване от движението на съединителния педал към скоростната кутия, се използва специално жило. Последното не се

Смяна на жило на съединител
РЕМОНТ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

За никого не е тайна, че ремонтът на скоростната кутия, е изключително отговорна задача, и трябва да се извърши от

Ремонт на скоростна кутия
ПОДМЯНА НА ДЕМПФЕРЕН МАХОВИК

Ако се питате, какво е демпферен маховик, то ние ще го обясним с няколко думи. Този компонент от автомобила се

Подмяна на демпферен маховик
ДИАГНОСТИКА НА ТРАНСМИСИЯ

За тези, които не знаят каква е ролята на трансмисията, ще поясним,  че тя предава и контролира енергията от вашия

Диагностика на трансмисия
СМЯНА НА КАРЕ НА ПОЛУОСКА

Каретата на полуоската биват 2 вида – външно и вътрешно. Вътрешното каре се монтира между скоростната кутия и полуоската, а

Смяна на каре на полуоска
СМЯНА НА СЪЕДИНИТЕЛ

Съединителят представлява връзката между скоростната кутия и двигателя, преди да е натиснат педалът. Ползва се за свързване и за прекъсване

СМЯНА НА СЪЕДИНИТЕЛ
СМЯНА НА ДИФЕРЕНЦИАЛ

Всеки  автомобил има и диференциал. Функцията му е да разпределя мощност от скоростната кутия към колелата. Може да се намира

СМЯНА НА ДИФЕРЕНЦИАЛ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София