Смяна на каре на полуоска

СМЯНА НА КАРЕ НА ПОЛУОСКА

Каретата на полуоската биват 2 вида – външно и вътрешно. Вътрешното каре се монтира между скоростната кутия и полуоската, а външното откъм гумата на колата ви. Последното прави контакт между полуоската и главината. Структурата на карето е почти същата като тази на лагера. Самото каре разчита на сачми, които се движат между двете гладки повърхности.

Износеното каре би представлявало сериозен проблем за водачите, така че то трябва да се смени в специализиран автосервиз. Ако не го направите, то е се сблъскате с неприятни шумове, когато налице е ускорение, или пък когато правите пълен завой. Ето защо, можете да предотвратите тези последици със смяна на каре на полуоска, ако имате неприятности с него.

Какви са симптомите за повреда на каре на полуоска?

 

По-горе загатнахме какви са симптомите за повредено каре на полуоска, за да можете да реагирате незабавно на тях, и да се насочите към сервизна помощ. Нека все пак погледнем кои са основните положения, при които карето на полуоската създава проблеми на автомобила ви:

  • Неприятни шумове при ускорение
  • Неприятни шумове при пълен завой
  • Поява на неравности при повърхнините и сачмите
  • Поява на луфтове
  • Постоянни дразнещи звуци

Ако горе описаните признаци са налице, то не бива да чакате дълго, за да подложите автомобила на диагностика, която ще ви даде най-точните резултати. И дори да се стигне до смяна на каре на полуоска, този ремонт няма да ви струва много скъпо, а и не отнема от времето ви. Всичко зависи от опита на майсторите, които ще извършат нужния ремонт.

Защо да сменим каре на полуоска в „Сервиз Петков” в София?

 

В денонощния „Сервиз Петков” се предлага смяна на каре на полуоска, диагностика на трансмисия, ремонт на скоростна кутия и пълен набор от услуги за трансмисията и други елементи от вашата товарна или лека кола. Винаги можете да разчитате от нас, тъй като работим 24/7, с цел да задоволим и най-взискателните клиенти. За лоялните посетители на нашия сервиз, са предвидени карти със супер намаления, които могат да използват при нужда.

Повече информация за услугите на „Сервиз Петков” ще намерите тук в сайта, или ако ни потърсите на дадените координати за връзка. Очакваме да ни зададете въпросите си още днес.

Сервизни Услуги
МОНТАЖ И ДЕМОНТАЖ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

Ако се е стигнало до демонтаж и монтаж на скоростна кутия, то трябва да знаете, че тази процедура не е

Монтаж и демонтаж на скоростна кутия
СМЯНА НА ЖИЛО НА СЪЕДИНИТЕЛ

За да се извърши предаване от движението на съединителния педал към скоростната кутия, се използва специално жило. Последното не се

Смяна на жило на съединител
РЕМОНТ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

За никого не е тайна, че ремонтът на скоростната кутия, е изключително отговорна задача, и трябва да се извърши от

Ремонт на скоростна кутия
ПОДМЯНА НА ДЕМПФЕРЕН МАХОВИК

Ако се питате, какво е демпферен маховик, то ние ще го обясним с няколко думи. Този компонент от автомобила се

Подмяна на демпферен маховик
ДИАГНОСТИКА НА ТРАНСМИСИЯ

За тези, които не знаят каква е ролята на трансмисията, ще поясним,  че тя предава и контролира енергията от вашия

Диагностика на трансмисия
СМЯНА НА МАНШОН НА ПОЛУОСКА

Полуоските на всеки един автомобил са снабдени с карета в краищата си. Последните представляват гъвкава връзка, която наподобява лагер. Каретата

Смяна на маншон на полуоска
СМЯНА НА СЪЕДИНИТЕЛ

Съединителят представлява връзката между скоростната кутия и двигателя, преди да е натиснат педалът. Ползва се за свързване и за прекъсване

СМЯНА НА СЪЕДИНИТЕЛ
СМЯНА НА ДИФЕРЕНЦИАЛ

Всеки  автомобил има и диференциал. Функцията му е да разпределя мощност от скоростната кутия към колелата. Може да се намира

СМЯНА НА ДИФЕРЕНЦИАЛ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София